Bilder från idag

 


Dyna av något slag

Här är gungstolen som jag pratade om. Den ser lite obekväm ut men det är den inte, dock ska jag sy ihop en dyna av något slag och köpa hem lite tyg som passar in till sovrummet. Det kommer bli skitsnyggt!

Moster-besök

Vi ska få förmiddagsbesök av Ians moster idag. Hon kommer hit och ska kolla på lite gamla kort som mormor haft hos sig. Inför detta hade jag tänkt att dammsuga men lillkillen bestämde sig för att somna om just idag utav alla dagar, så jag får snällt vänta tills han har vaknat. Han ligger i fosterställning och ser allmänt harmonisk ut. Jag är ohyggligt tacksam över att han inte har behövt äta nattetid den senaste veckan, så förhoppningsvis spinner det vidare i samma spår.

 


Ögonfärg

(samma bild som ovan men inzoomad)

Börjar undra när denna grabb ska få sina bruna ögon som han förväntas få eftersom att både jag och Chrille har bruna ögon. Jag har läst lite på nätet och vissa barn hinner bli så gamla som 3 år innan deras riktiga färg kommit. De flesta bebisar jag har hört om och som jag har i min närhet har fått sin riktiga färg efter 3-4 månader.

Ian har en väldigt smal brun cirkel som är omgiven av en djup och ganska ljus grön färg. Finns det en chans att han inte blir helt brunögd tro?

Gungstol

Vad jobbigt det är att försöka gå ner i vikt! Jag är så hungrig och sugen på allt möjligt sött och gott. Ingen bra dag detta och den kommer inte bli lättare om Chrille kommer hem och pratar om pizza och coca cola. Så vi får hoppas på att han inte kommer säga ett ljud om det och godta att jag ska tilllaga bacon-inlindad kyckling ikväll, bättre det än pizza. Eftersom att jag faktiskt är överviktig och vill nå min drömvikt som är -20kg bort så känns det som att jag måste hjälpa mig själv genom att äta mycket mindre och dra in på pasta/potatis/ris o.s.v., dricka vatten, sluta med skräpmat så gott det går samt chips/godis. Har även börjat ta skogspromenader med Hugo i ganska jobbigt terräng och nu ska jag börja jogga med Hugo på kvällskröken. Chrille ska också ner i vikt och därför åker vi till Skutberget vissa dagar också. Sen har vi ju sqausch som vi ska ta tag i nu efter påsk och vi måste verkligen bättra oss på att åka iväg.

 

Senare idag ska vi till mormors gamla lägenhet och hämta lite saker som jag ville ha kvar. Bland annat en gungstol och mormors sykorg. Gungstolen kommer passa perfekt in i sovrummet och i den satt jag många gånger som liten när jag var hos mormor. Ska hålla hårt om den och verkligen vara rädd om den, för den är verkligen viktig för mig och förhoppningsvis så kan den gå i generationer - vad nu Ian ska ha en gungstol till när han flyttar hemifrån... :-)

Hur som helst så verkar det som att det är en kille som ska köpa mormors lägenhet. Tydligen någon som känner min morbror och så. Känns piss men ändå nödvändigt.

 

Detta är resultatet av: "Ian, vart är lampan?" ♥


Gammelmommo

Gårdagen var underbar. Skulle till laserteamet och gick då en promenad med Ian hemifrån oss till stan. Trodde att det skulle ta ganska lång tid eftersom att jag är otränad men det tog oss 20 minuter in till stan, det tycker jag är godkänt iallafall. Det första vi gjorde var att besöka Åhléns och där köpte jag tre par byxor till Ian. Det behövdes. Hittade även en ägg-målare på Panduro som fick följa med oss hem.


Pappa Chrille kom och hämtade upp oss vid halv fem och skjutsade mig till Laserteamet. Därefter åkte vi till mormor i hennes nya lägenhet. Hon var så glad när vi kom och så ledsen när vi åkte, att jag bestämde mig för att åka till henne idag också. Ian är verkligen hennes ögonsten. "Han är allt jag tänker på hela dagarna", brukar hon säga.



Leksaker för ett specifikt kön?

Jag är en aktiv familjeliv'are och om jag inte kommenterar de hetaste debatterna så läser jag iallafall noga vad alla skriver. Och härromdan, när jag var en sväng på ÖF så kom en debatt upp som jag har läst en hel del om på familjeliv. Eftersom att denna fråga är ständigt återkommande så är det väll lika bra att ge sina åsikter; ska pojkar bara leka med bilar, actionman-gubbar och andra "pojk"-leksaker och tjejer med dockor, dockskåp och barbie?

 

Tänkte bara kort och gott säga att jag är en sån person som inte tycker att det är fel att jag vill att min son ska ha på sig pojk-kläder - för varför skulle jag tycka att det var fel? varför skulle man som mamma tycka att det är fel att gå och köpa baby-blått om man fått reda på att man väntar en son (rosa, om det är en tjej)? Finns det någon tjej-body som jag skulle kunna kalla unisex så är det ju en helt annan sak. Men jag skulle ju aldrig sätta på honom en klänning och det kokar i mig när vissa (som nu är okej med det) tycker att man är konstigt för att man inte skulle det. Alla har sina olika åsikter. Sen är ju jag ingen person som bryr mig om färger såsett. Ian har både rosa, rött, lila, gult - precis som blått.

 

Och så är man åter till ämnet leksaker. Alltså, alla dessa "duktighetsmammor" börjar gå mig på nerverna lite. Man stryper väll inte sitt barns utveckling och deras förmåga att kunna vara en bra pappa i framtiden bara för att man inte går och köper sin son en docka? Kom igen, jag behandlade inte min docka så jäkla bra alla gånger när jag var liten; hon föll ur sin vagn flera gånger utan att jag brydde mig ett skvatt, jag rörde henne inte på flera dagar när jag hittade andra roliga lekar utomhus, kastade henne ur mina händer och sprang glatt iväg ifall jag blev ropad på - är jag en dålig mamma nu? Vad är det för fel på dagens pappor? Hade alla dom en egen docka som liten? Lekte alla med dockhus? Nej..

 

Om Ian skulle leka med en docka på dagis så skulle det inte röra mig i ryggen, han får gärna leka med dockor när han är på dagis där jag VET att det finns valmöjligheter, så missförstå mig inte - pojkar som inte har något annat val än att leka med dockor tycker man ju mest bara synd om. Jag förväntar mig som mamma att det finns traktorer, bilar, ationmangubbar, lego, dinosaurier - precis som jag förväntar mig att det ska finnas dockhus, dockor, barbies - o.s.v.

 

Ibland undrar man vad som händer med samhället? Varför man alltid måste följa en viss norm som uppstår bara för att visa barnen att det är okej att leka med vad som helst. Barnen kommer leka med precis vad de känner för när de är på dagis ändå och där pratar ju fröknarna hela tiden som om alla barn vore av samma kön, som jag har förstått det - ingen kommer lära barnen att det är fel att leka med vad man vill, inte ens jag, trots att jag inte vill köpa en docka till honom själv.

 

Så vad är det föräldrar är så rädda för ska hända? Föräldrar har inte och ska inte ha problem att säga nej till sina barn, men när det kommer till att en pojke frågar om han kan få en docka så ska alla bara skrika "JAAAA! BRAAA! DÅ ÅKER VI OCH KÖPER EN, ÖGON:A BÖJ (MED EN GÅNG)!" Det är ju inte ens så det funkar i verkligheten. Varför inte bara säga "Vi kan tyvärr inte köpa en docka idag, gubben. Men dom har väll dockor på dagis som du kan leka med när du kommer dit?"- inget otrevligt, ingenting som säger att jag antyder att dockor är en felaktig leksak? Dock besparar jag min son att möjligvis slippa bli retad av andra pojkar bara för att han har "tjejleksaker" hemma (av de barn som faktiskt får lära sig att det finns tjejleksaker och pojkleksaker) och riskera att bli kallad för gay resten av tonårslivet, allt pågrund av en docka. Ingen som har blivit kallad det i ett dåligt syfte kan påstå att det är kul.

 

Vill även säga att jag respekterar de som köper dockor till sina söner. Fullt ut.


Kröp några meter

Vi låg och drog oss en stund imorse men nu är vi äntligen uppe. Direkt när jag la ner Ian på golvet efter att ha bytt hans blöja och satt på honom sina kläder så kröp han för första gången flera meter. Ända från hans rum till köksöppningen. Det gick lite stappligt och sakta, men han såg väldigt stolt ut. Därefter la han sig på magen och så började han åla sig igen.

 


Jobbigt

Det var jobbigare än vad jag trodde att det skulle vara att "städa ur" mormors gamla lägenhet. Att liksom veta att lägenheten ska säljas, lägenheten som var så fylld med vår kärlek för varandra, våra minnen. Och de minnena ligger nu nerpackade i en låda men utan de välbekanta väggarna. Fann en hel del av mina gamla grejer också, såsom gosedjur och böcker - de får Ian ta. Efter att vi kom hem satte jag mig ner och kikade igenom massa kort som mormor hade hemma hos sig, många av dom ska jag lämna till henne i hennes nya lya, men de riktigt gamla korten på henne som ung, hennes liv med morfar och hennes föräldrar vilar tryggt i mitt förvar eftersom att mormor inte har plats med så mycket där hon nu ska bo.

 

Nu sitter vi i soffan och kollar på bandyn och Ian somnade en stund runt 4 tiden - i sin nya, fina säng.

 

Precis innan lillgöbben somnade


Möe å göre

Under en längre tid har vi visat Ian de olika grejerna som finns och sagt deras namn. Typ "lampa", "bord", "stol", "tv", "hund"... Ja alla grejer som man kan tänkas komma på. Och nu har Ian äntligen lärt sig att titta på lampan när man frågar: "Ian, vart är lampan?" Det känns skoj! Vår lille plutt är en duktig plutt.

 

Idag har vi massa saker att göra innan SM-finalen i Bandy börjar vid 15 (eller om det var 16). Vi ska nämligen hinna hem till min mamma och pappa för att hämta Ians gåstol. Han klarade sig utmärkt utan den igår.. Han älskar nämligen att vara nere på golvet nu för tiden, något han brukade hata - men saker förändras. Efter att vi har hämtat gåstolen ska vi även hem till min mormors gamla lägenhet (då hon har fått ett nytt boende på ett ålderdomshem) och hämta upp lite grejer som jag inte vill ska slängas. Det finns så mycket hemma hos min mormor som betyder oerhört mycket för oss båda, men som ingen annan skulle fatta värdet av.

 

Vi ska även handla, kasta julgranen OCH åka till ikea och få en ny spjälsäng (den sängen vi fick hem hade delar som inte passade ihop, knäppt).


Livet leker

Vi hade så otroligt roligt igår! Sandra (min syster) och Björn (hennes fästman) kom igår kväll och käkade pizza och drack. Härligt umgänge, musik, snack och skratt - alla fyra är förtjusta i samma musik, kan det bli bättre? Efter att vi var lagom berusade tog vi taxi till Nöjes. Väl framme var det inte lika mycket folk som vi hade trott men det var så himla kul och Hammerfall är ju extremt duktiga och bra live. Chrille var full och glad, likaså Sandra och Björn. De skrattade och stojjade. De viftade med händerna och rörde höfterna, Chrille skrek sig hes - men jag stod bara och såg fånig ut, blyg som jag är, för alkoholen bet inte på mig riktigt. När spelningen led mot sitt slut kastade de ut lite prylar, blandannat plektrum och Björn fick sig två styckna. Vi kommer säkert åka på fler spelningar tillsammans någon gång. Är så tacksam för gårdagen och för att mina syskon och deras respektive är så jordnära och ungdomliga till sättet. De kan släppa loss och ha roligt. När vi umgås så är vi jämnlika, precis som kompisar, och det är en underbar känsla. Inga rätt och fel, uppläxningar eller svar på tal - bara ren vänskap, skratt och kärlek. Jag och Chrille fick även höra hur mycket de tycker att jag och Christian passar ihop och att de är glada att vi fann varandra, att de beundrar vår kärlek och ömhet för varandra. Det värmde så för oss båda att höra, verkligen. Slutligen, jag älskar mina syskon, även om man är för feg för att säga det högt ♥

 

Imorse tog jag och Chrille en skogspromenad med Hugo precis innan vi skulle ta bussen till stan och köpa smörgås för att därefter åka till Skoghall och hämta Ian hos sin mormor. Hugo gick lös och det var första gången jag fick se honom gå lös. Han sprang omkring och hoppade i gräset helt överlycklig. Jag och Chrille satte oss på ett berg och höll om varandra, pratade och så. Sjukt mysigt! Längtar tills Ian kan gå och vara med i skogen.

 

Nu är vi hemma! Chrille mår inte riktigt bra utan har en dov känsla av illamående och huvudvärk. Vi struntade därför i att åka till Barnmässan och imorgon hinner vi inte heller, för då ska vi nämligen kasta vår gran som står på balkongen fortfarande (ja, ni får håna oss) och titta på sm-final i bandy och skaffa hem utemöbler till balkongen samt besöka plantagen.

 

Inte så bra ljud om man inte har bra högtalare, men..


Vem finns under bordet? Ian..

Härligt väder! Verkligen, men sjutton vad varmt det blir i vardagsrummet när solen ligger på. Hett, hett!

 

Något som Ian brukar sysselsätta sig med nu för tiden är att klättra upp under bordet. Får han inte göra det och man försöker förflytta honom så blir han vansinnig och gallskriker så tårarna sprutar åt alla håll och kanter. Vill han vara under bordet så ska han vara det och det gör han väldigt tydligt för både mig och Chrille. Min envisa goding! ♥ Hur som helst ska vi köpa ett nytt bord när som helst som han kan få banka och slå i hur mycket han vill, vårt soffbord med glasskiva är ju inte så jättepassande att leka loss på. Hans favoritprylar är förövrigt mobiltelefoner, fjärrkontroller och givetvis saker som han inte får ha. Men det har jag förstått är ganska "typiska" grejer som småttingar uppskattar.

 


Hammerfall ikväll

Trots att Ian ska sova borta inatt så ser jag verkligen fram emot kvällen! Jag och Chrille ska nämligen iväg på Hammerfall på Nöjesfabriken tillsammans med min syster, hennes fästman och min brorsa. Innan vi ska dra in mot stan så ska vi träffas här hemma hos oss och äta pizza, komma i rätt stämning genom att dundra lite musik och dricka lite gott. Förbandet börjar spela vid 21 och sedan fortsätter det till 02, det blir en lååång kväll och så jäkla kul!

 

Jag tycker att det är så otroligt roligt att få denna tiden med mina syskon, vi träffas inte så ofta egentligen, mestadels när någon fyller år eller när det är någon högtid. Så när man väl träffas blir det att man värdesätter det extra.

 

Ikväll är jag antagligen lite berusad skulle jag tro, med andra ord.

 

 


Snoris


Väggtexter uppsatta

Färjestad och Hv71 spelade match igår som avgjorde vem som kom till semifinal. Denna match hade vi räknat med skulle visas på 4an men det gjorde den inte, utan man var tvungen att köpa den på PPV (pay-per-view) och då gjorde vi det. Mina föräldrar kom hit och ugglade också och hann att träffa Ian en snabbis innan han blev för trött. Slutligen så vann givetvis vann Färjestad! Det är vi glada för.

 

Igår fick vi även hem väggtexter och nu på morgonen har mitt projekt varit att få upp dom. Det var inte lätt kan jag lova, men nu när det är klart så är jag nöjd. Ni kan få kika litegrann på hur vardagsrummet och sovrummet blev.

 

Vid matbordet i vardagsrummet

 

Ovanför sängen (ser ut som att väggtexten är sne men det är den inte)

 


Lunch

Jag och Ian kom hem från stan i lagom tid till lunch. Nu är vi mätta och góa!

Dagens lunch för min del. Slängde ihop en enkel, men åh så god, räksallad.


Blir bara lite sur

Hoppas att ni orkar läsa, för detta är viktigt tycker jag!

 

Jag hatar att åka buss och det har jag alltid gjort av massa anledningar. Bland annat för att folk glor så förbannat, tisslar och tasslar precis som att man vore både blind och döv, hostar och nyser utan en tanke på att hålla för, för att inte tala om hur otrevliga busschaufförer brukar vara, de brukar se till att man får trängas in i det minsta och härromdagen blev man verkligen behandlad som ett djur när busschauffören envisades om att vi visst fick plats med FYRA barnvagnar på rad samtidigt som det redan fanns typ 20 passagerare som stod upp. Tro det eller ej så var det folk som nästan satt i Ians barnvagn och som ursäktade sig efter att vi hade klivit av bussen. Inte för att det var deras fel men. En annan grej är att några chaffisar verkar ha svårt att förstå att man inte kan komma ner med en barnvagn när de står femtio meter från trottoaren och inte sänker bussen till någorlunda höjd.

 

Till saken. Jag brukar faktsikt aldrig klaga, trots alla dessa saker men idag fick jag nog. Det kom på en gammal och mycket sliten tant på bussen. Väldigt söt och kutryggad. Men ingen jävel vill flytta in sig så att tanten fick en sittplats. Det fanns ju liksom platser bredvid dom flesta! Sedan kom tanten fram till en sittplats som var upptagen av en medelålderskvinnas LILLA SVARTA HANDVÄSKA och tanten frågade artigt: "Får jag sitta här?" och då svarar hon det fräckaste jag har hört: "Finns det ingen annan plats åt dig i bussen?" Tanten såg förvånad och ledsen ut, sa inget och väntade en stund, men väskan fick lika förbannat stå kvar för kvinnan valde att inte flytta på den. Tanten fortsatte sin jakt efter en plats.

 

Men herregud liksom. Vad fan är det för fel på folk? Om det hade varit den medelålderskvinnans egen mamma så hoppas jag och tror att hon hade förväntat sig att någon skulle resa sig upp för tanten som knappast kunde stå upp. Vad är det med folk som bara bryr sig om sig själva och sin egen familj, precis som att andra människor inte är minst lika viktiga. Jag har ingen som helst respekt för sånt. Jag hatar inte mycket men jag hatar folk som är själviska och som bara håller hårt om det som intresserar dom själva. Ibland kan man försöka se till andras behov, andras glädje, bjuda på sig själv och iallafall låtsas att man lyssnar och bryr sig.

 

Jag brukar vara en sådan som håller käft och låter folk sköta sitt eget, men jag kunde inte vara tyst idag. Eftersom att jag redan stod upp så kunde jag tyvärr inte lämna plats åt tanten. Men eftersom att hon inte fick någonstans att sitta och bussen var påväg att åka iväg och hon redan hade "intagit" en ståplats, så sa jag till en tjej som satt och lyssna på musik på yttersta platsen att skuffa in sig så att tanten fick sitta, fick en gå-och-dö-blick men vem bryr sig. Ska man behöva säga till någon när jag vet att många såg vad som hände? Jag tittade ju runt och är alldeles säker på att de flesta såg vad som hände. Är det inte självklart att tanten skulle få sitta? Och hur kan man förneka en svag människa en sittplats när man själv är kapabel att stå eller flytta in sig, åtminståne flytta en väska? Sjukt är vad det är och något som också är sjukt är att chauffören som såg allt inte sa något. Fy.


Can you feel the love tonight?

Älskar dig, onge ♥


Ian - just nu

Gullrumpan ♥


Nu är det dags igen

Nej usch vilket tråkigt väder det blev från att ha varit stålande sol när vi vaknade vid 6. Ser ut som att det ska börja regna när som helst! Det är bara att se glad ut och pallra sig ut ändå för Hugo ska ut och därefter ska jag och Ian en sväng till stan. För nu är det dags att låna böcker till Ian, har inte gjort det på ett tag eftersom att han fick ganska många nya böcker när det var bokrea.

 

 

 


Laserteamet

Även idag har jag varit på Laserteamet och behandlats. Och idag tyckte hon att det faktiskt börjar växa! Jag är riktigt glad över det utlåtandet och ska försöka låta bli att pilla och rycka i håret runtom fläckarna. Det är svårare än man kan tro. Samtidigt som man inte vill tappa mer vill man också se ifall det lossnar och man blir lika förvånad varje gång det sker.

 

Det är en stor lättnad att iallafall veta att det håller på att hända något och att det känns såpass bra som det gör. Samtidigt som det är psykiskt påfrestande att tappa hår så är det samtidigt något man lär sig leva med, så att säga. Man sörjer och går vidare i princip. Jag har kommit till ro med att det kanske aldrig blir som vanligt igen. Men nog vore det kul att bli motbevisad. Gud vad man skulle uppskatta sitt hår mer och vara tacksam för att man överhuvudtaget har hår.

 


Vår söta Hugo

 


Påsk och pyssel

Äntligen har vi fått upp tavlan ovanför soffan. Vi har så mycket kvar att få upp på väggarna att det nästan är skamligt att vi har bott här såpass länge men ändå bor precis som att vi är mitt uppe i en flytt, men nu är målet att vara helt färdiga innan påsk.

 

Påtala om påsk så har jag tänkt att ordna med lite pynt, för finns det något jag älskar så är det att göra det fint inför en högtid. Älskar påsk, julafton, halloween och dylikt! Så nu ska här fixas med ris, liljor, köpa hem kärringar och måla ägg för att inte tala om att vi måste äga en tupp. Ser så mycket fram emot att pyssla med Ian när har blir lite äldre, när man äntligen kan åka till Panduro och köpa hem massa färg och pyssel. Jag älskar att måla och skapa. Och när jag ändå hade tänkt att handla lite på Panduro för att göra lite egen påskdekoration så hade jag tänkt att köpa med tavlor så att Ian ska få färglägga lite tavlor med fingerfärg. Fingerfärgen jag hade tänkt att göra är giftfri, alltså helt tillåten för bebisar och småbarn att använda och den används flitigt på öppna förskolor. Man blandar då ihop vatten, mjöl och karamellfärg och låter det sjuda och sedan är den färdig att användas. Man kan också köpa giftfri fingerfärg på de flesta välsorterade färgbutiker och säkerligen på leksaksaffärer med.

 

 


Ian in tha house

"Hej, det var ett tag sen! På den här bilden gör jag pruttljud och visar upp min nya snygga mössa, känner mig så cool och gangsta' i den! Ni kan ju inte göra annat än att hålla med om att den är riktigt fin? Men.. nu måste jag sova säger mamma och pappa (får inte ens vara uppe lite extra länge på fredagar.. lökigt va?), så vi hörs nån annan gång då.. Hejsvejs!"


Prins på riktigt

Mina grabbar åkte nyss iväg till ICA för att handla lite gröt till Ian och när de kom hem så möttes jag av en prins med pappa i hallen. Nu har vi en äkta kunglighet i vår lilla familj.

Laserteamet

Idag var jag på behandling. Det har varit ett uppehåll nu med tanke på att jag har varit sjuk, detta gör att resultatet antagligen kommer dröja ytterligare. Men hon kände lite på fläckarna och tycker liksom jag att det börjar kännas aningen "strävare", dock har jag börjat få ännu en till fläck, också den på ett dumt ställe, mitt i mittbenan.

 

Hon behandlade hela huvudet idag + att hon tog extra på fläckarna. Känns suveränt att hon verkligen brinner för detta och man märker på henne hur gärna hon vill att det ska bli ett bra resultat och det känns ju härligt för mig som patient att veta att hon verkligen vill mig väl och inte bara jobbar för att jobba. På tisdag ska jag dit igen, och nu hoppas jag på att inget mer hår lossnar tills dess.

 


Morgonlek

Igårkväll var vi en sväng till Bergvik, behövde lite Makeup och Ian fick en ny snygg mössa. Därefter spenderades kvällen med mys tillsammans med Chrille samt en film som gick på 6an som Chrille väntat hela veckan på att se, minns inte så mycket eftersom att jag somnade ganska snabbt.


Nu på morgonen har Ian, Hugo och jag varit inne på Ians rum och lekt. Han har nog varit och lekt med alla grejer han har. Han ställde sig även upp mot sin leklåda för första gången och fick tag på en tygkloss som han suktade efter. Har märkt på Ian att han blir så lätt trött när han går upp så tidigt som klockan sju, det räcker om han är uppe en timme ungefär och sedan vill han sova en stund igen, så nu ligger han i sin säng och jag får tid till att starta en disk och tvättmaskin i lugn och ro.

 

I e.m. ska jag till Laserteamet och får då på något sätt lyckas ha med mig Ian in när jag behandlas eftersom att Chrille inte har hunnit sluta när min tid är inbokad.

 

 

 


Köttfärssås

Mmm, gjorde världens godaste köttfärssås. Hemligheten var att krydda med lite rosépeppar också. Har alltid haft lite svårt för rosépeppar men nu den senaste tiden så tycker jag att det passar till allt. Tillagade exempelvis kycklingbröstfilé igår som jag kryddade med rosépeppar, curry, paprika och chili-flakes. Christian älskade det och då betyder det inget annat än att man har lyckats. Jag svär att det var rosépepparn som gjorde succé även igår!

 

Till köttfärssås och spaghetti är det alltid nice med lite svamp, i detta fall champinjoner.


För första gången

Nyss hemkommen efter att ha varit ute i 2 timmar med Hugo och Ian. Efter att vi släppt in Hugo och satte på Ian långkallingar gick vi ytterligare en bit till en lekpark på en innergård här i närheten så att Ian för första gången fick gunga. Det är ju en sån där grej man har längtat efter att få se honom göra. Han tyckte verkligen att det var roligt!

 

Det har varit många saker han har gjort för första gången de senaste dagarna. Bland annat gungat nu då, ställt sig i sängen, ställt sig mot andra grejer i hemmet, ätit piggelin när han hade feber (1177:s råd eftersom att han drack lite snålt), börjat göra pussljud när man gör pussljud mot honom m.m.

 


Vårväder

Ska alldeles strax ut i det fina vädret tillsammans med Hugo och Ian. Det är ju verkligen vår i luften nu och jag börjar fundera på om det inte är dags att göra iordning på balkongen rätt så snart. Vi har eftermiddags sol och det vore ju underbart att kunna sitta där och avnjuta en kopp te med en bra bok (nu när vi köpt nya böcker) och att Ian kan få sova lite skönare eftersom att han älskar att sova i vagnen utomhus. Först måste man ju kanske göra sig av med julgranen som fortfarande står där.

 

 


Står upp

Vi la Ian för att vila lite förut efter lunchen och passade på att lägga oss i sängen vi också. Jag och Christian låg och pratade en liten stund innan vi tillslut känner oss iakttagna. Vi vänder oss mot Ians säng och där står han upp mot spjälarna. Helt raklång och stolt! Det är första gången han ställt sig upp från liggande utan hjälp. Fick såklart springa och hämta kameran medan Chrille uppehöll honom och hejade på honom att stå kvar. Han måste ha tyckt att vi var lite galna! ♥

 


Någon som vill byta?

Säger nog bara en sak och det är att det har varit en helvetes helg. Ian hade hög feber som tack och lov sjönk under helgen, men istället blev jag liggandes med över 40 i feber och även Christian blev dålig. Vi alla har samma förkylning fast jag har världens slemhosta som har gjort att jag har enormt ont i bröstet och magmusklerna. Varje gång jag hostar förvånas jag över att jag inte går sönder.

 

Vi har haft turen att svärmor och svärfar har ställt upp och kunnat vara här och passa upp oss lite då och då när vi inte orkat sköta allt själva. Det är faktiskt nu som man lär sig uppskatta hur härligt livet är när man får vara frisk och vara uppe på benen. Härromdagen var jag säng liggande precis hela dagen och hade knappt någon tid alls för min lille knodd, orkade helt enkelt inte vara vaken. Nu ikväll är jag liiiiite piggare och sitter uppe iallafall. Vi har tittat på film, badat tillsammans med Ian och Ian har precis ätit sötpotatis och nötkött och sitter nu nöjd och tittar på "Mouk" (som är ett nytt barnprobram på Disney Junior).

 


DHW

Ian är mycket piggare idag och har lekt med sina leksaker och suttit i gåstolen lite småstunder. Hans febern ligger på strax över 38 grader.  Pratade med vårdcentralen förut eftersom att det är helg nu och jag tänkte att de kanske ville ta en titt på honom inför helgen, men det var såklart ingen fara, han har ju trots allt inte så hög feber nu. Han äter och dricker och är pigg och glad, det är ju det som är det viktiga.

 

Nu har jag "övertagit" Ians feber och har legat med 40 grader stundvis idag. Nu ikväll är jag dock piggare eftersom att jag tagit panodil och det är ska bli härligt att gosa ner sig i soffan med en filt och titta på Desperate Housewives lite senare ikväll..

 

 

 


Kläder

Me&I kläderna kom hem igår och såhär ser de ut:

 

De är somriga och var tänkta att kunna användas till sommarn. Skulle dock ha lyssnat till min instikt och valt en storlek större, för han kan nämligen använda t-shirtarna redan nu. Men så är det. De är söta i vilket fall som helst :-)


Alvedonkris

Vad ledsamt det känns att se sitt barn så hängig. Febern steg inatt, han gallskrek och var kokhet - och han hamnade på 40,3 grader som högst. Det var bra att vi hade en panodil kvar inför natten, men vi frågade oss hur vi skulle ta oss till idag eftersom att Christian jobbar och jag tyckte inte att det var snällt att ta ut Ian när han mår såhär. Som tur var så är Christians föräldrar väldigt hjälpsamma och Christians pappa kom hit strax före 8 och lämnade alvedon, så nu har han ifall det är så.

 

Nu ligger lillnissen och sover. Han har fått välling i samma veva som när farfar var här med alvedonen. Han åt aptitligt upp allting + att han fick i sig en skvätt saft innan han somnade om. Vid 10 ska jag ta tempen om han inte påvisar att han mår dåligt innan dess. Jag hoppas innerligt att han slipper må såhär resten av dagen, men antagligen håller väll detta i sig ett litet tag.

 

 

 

 


Feber

Nu var det dags för Ian att bli riktigt sjuk. Det började med att han var hostig igår och idag märkte jag att han var väldigt varm om kinderna, tog då tempen som visade 38,2. Jag tyckte att det var högt. Nu ikväll har han 39,8 och vi har pratat med sjukvårdsrådgivningen. Vi ska nu ge panodil inför natten och hålla ett extra öga på honom och ta tempen. Överskrider det 40,5 skulle vi ringa tillbaks. Han är precis lagd och fick välling och vatten. Han är ju faktiskt väldigt pigg för att ha hög feber. Han har skrattat och "pratat", tittat på tv och ätit med god aptit. Nu blir det vaken-natt deluxe för mig!

 


Går lös i butikerna

Jag hade tänkt att bara handla på mig det där kryddstället igår, möjligtvis vitlöks-behållaren på Mansion också. Kryddstället blev mitt, men jag fick även med mig mycket annat hem såsom matlåda, lätt rosa karamellskål med lock, hushållspappershållare, ljuslykta och "prins" till Ians rum.

 


Laserteamet #2

Halv sju igår kväll var jag tillbaks till Laserteamet för behandling #2. Jag berättade om att jag inte känt något konstigt. Det har inte kliat eller varit annorlunda på något annat sätt än att jag har märkt att ett sår jag hade i en av fläckarna läkte ihop väldigt fort och bra. Detta är det första positiva tecknet. Laser fungerar verkligen på ett "helande" sätt.

 

Normalt sett så tar min behandling en kvart ungefär men igår tog det lite över en halvtimme eftersom att hon tog kort på mina fläckar för att kunna dokumentera och därefter behandlade hon hela högersidan av huvudet istället för att bara ta fläckarna. Det kan bränna litegrann och det gjorde det eftersom att laserljuset drar sig mot mörkt hår, men det gjorde inte ont - det var snarare avslappnande när hon jobbade igenom håret och då och då kände man lite varma stickningar.

 

På fredag är det dags för behandling #3 och jag ser fram emot den.


Karlstad i mitt hjärta

Efter att vi hade kommit hem från träningen igår så var det dags att äntligen sätta ner Ians madrass några hack i spjälsängen. Han har nämligen börjat ställa sig på knä mot spjälarna och det såg ut att kunna bli farligt om han kommer upp på fötterna. Nu är han officiellt en stor kille och inte mammas nyfödde längre.

Imorse låg vi och myste i sängen ett bra tag, hur härligt som helst med en glad, nyvaken, mjuk och söt bebis som kramas och pussas. Jag var sådär skönt morgonpigg denna morgon också. Det är alltid ett plus i kanten.

 

Nu vid lunch ska jag och Ian in till stan med bästaste Elin. Jag är ute efter något snyggt och stilrent att ha våra kryddor i och jag vet exakt vad och vart jag ska köpa det. Sedan hittade jag världens gulligaste vitlöks-behållare på Manision som jag suktat efter ett tag. Vi får se, jag har en förmåga att ändra min uppfattning om saker och ting ganska fort.

 

Ikväll är det äntligen dags för min andra laserbehandling. Vi valde tid så sent som möjligt eftersom att Chrille ska kunna vara med och ha Ian under tiden.

 


Händelserik söndag

Vilken söndag! Har haft hur kul som helst idag.

Dagen började med att vakna vid 8.30 och städa iordning köket, sedan (efter att ha fått hjälp med att starta bilen då batteriet var tvärslut fast att batteriet är relativt nytt och fräscht) så åkte vi till Leklandet. Det var ju meningen att vi skulle hålla ihop med Chrilles syrra och även Chrilles kusin som var med. Men vi blev rätt så utspridda med en gång och med tanke på att Jennie och Jimmy samt Liam kom efter ca. 15 minuter så blev det att vi var med dom.

 

Jimmy och Chrille var som två barn på julafton och gjorde allt de kunde tänkas göra. Ian åkte även rutschkana med både mig och pappa, lekte med bollar i bollhavet och ålade sig runt. Var säker på att han skulle bli ledsen i rutschkanan men han blev varken eller, så det var ju något positivt. Vi alla enades om att vi ska åka till Leklandet oftare, det blir ju superkul för två jämngamla pojkar att springa omkring där sen när de lärt sig gå.

 

Efter att vi varit på Leklandet åkte vi hem och hämtade Hugo och begav oss till Mariebergsskogen och kikade på djur. Ian var ju så nyfiken på grisarna och fåren, även getterna måste jag säga. Fick oss några fina bilder och Hugo hälsade på en get mellan staketet.

 

Kvällen spenderades hos min mormor och nu sitter vi och tittar på Wallander. Trötta som få!

 


Nu har vi haft att göra

En riktigt bra dag som bjöd på en tripp till IKEA och lite handling på Bergvik Köpcentrum och äntligen köpte vi en termometer så att man kan hålla bättre koll på Ian. Återfann aldrig termometern, lustigt nog.

 

Har verkligen ett lyckorus som strömmat genom kroppen idag. Solen skiner, underbar gubbe och unge, ny diskmaskin som gjort hela det jobbiga jobbet åt oss och blivit några hundra rikare genom att sälja mitt mitt m-audio fast track pro till syrrans kille. Man blev inte heller deppig av att veta att det ska grillas ikväll, fläskfilé med Chrilles goda marinad som innehåller blandannat coca cola och piri piri.

 

Morgondagen ser vi verkligen fram emot. Då ska vi till Leklandet på Nöjesfabriken tillsammans med Christians syster och barn (kanske nån mer..). Detta blir första gången på Leklandet för Ian och vad jag har läst mig till ska de ha en egen hörna för barn under året, nlir spännande att se. Om det är skoj och Ian verkar uppskatta det lilla som han kan "pillra" med så kan det ju hända att man kan gå dit oftare. Ska försöka minnas att ta med mig kameran.

 

Nu ska jag njuta av lugnet som uppstår när Ian sover och Chrille grillar! Aroma therapy i allra högsta grad!

 

 


Jobbig natt

Har lagt Ian en stund nu. Han har varit vaken sedan 4 inatt. Huvva!

I några nätter nu så har han vaknat mitt i natten och fått komma över till vår säng då han inte lyckats somna om på egen hand efter att ha fått nappen eller en flaska. Men inatt gick det inte ens att somna om när han fick komma till oss. Väldigt märkligt och ovanligt faktiskt. Han har varit gråtig nu på morgonen, verkligen övertrött.

 

Ikväll ska vi hämta vår diskmaskin på elgiganten och så kommer antagligen svärfar och grejar med den så att den ska funka ikväll. Vi har att sparat lite disk bara för att vi ska få testa den så fort som möjligt. Det kommer även en kvinna hit som ska köpa vår motionscykel för ett riktigt lågpris. De pengarna åker ner i Ians spargris.

 

Titta på tv är kul!

 


Träning

Efter att Christian slutade igår var vi iväg till min mormor och hälsade på henne. Hon ligger just nu på ett ställe dit man kommer i väntan på att få komma till ett boende. Hon ser verkligen fram emot detta. Jag tyckte att hon verkade lite piggare måste jag säga, men sen är det ju så att det skiftar otroligt mycket från dag till dag.

Vi blev inte där så länge, för både hon och Ian var trötta.

När vi hade åkt ifrån mormor tog vi en sväng förbi hos mina föräldrar, vi har inte varit där på evigheter.

 

Idag har jag och Christian en squash-tid bokad och till klockan sju. Så det blir att skjutsa Ian till sin mormor och morfar under tiden. Ska bli gött att få pumpa lite idag eftersom att vi även ska in till gymmet.

 


RSS 2.0