En skål med bär

Imorse var det dags för att äta lite naturell yoghurt med bär. En viss grabb tyckte inte att det var sådär jättegott  men han verkade tycka att det var spännande och kanske.. lite syrligt..


Morgonbilder

God dag!

Ian somnade nyss och jag ska passa på att städa och laga lite att äta tills när han vaknar.
Här kommer lite morgonbilder efter att Ian hade ätit gröt och precis innan han skulle bada


Senaste dagarna

Hoppas att allt är bra med er läsare som är inne och kikar här trots att jag inte har skrivit så mycket den senaste tiden. Vi har haft fullt upp och när vi kommit hem på kvällen har vi prioriterat mys i form av att titta klart på Desperate Housewives, så nu har vi sett alla avsnitt och såg på det allra sista igår kväll. Sorgligt.. Jag kan inte förstå att det inte blir något mer nu.

Ja, som sagt. Vi har haft fullt upp! Har vi inte varit i stugan så har vi varit och firat mors dag och jag fick världens gulligaste morsdagpresent, igår var vi på den sista föräldraträffen som var väldigt rolig - dock kom bara två andra barn förutom Ian när det egentligen skulle ha varit 6-7st. Vi pratade om lite allt möjligt och Ian blev uppraggad av ett annat barn som ville krama honom och dra av honom byxorna, men det ville inte Ian gå med på så vid något tillfälle tog han till med gråt.

Idag har jag varit med Elin och hennes son på (i?) Mariebergsskogen och tittat på djur och grillat korv. Kan inte beskriva med ord hur glad jag är över att ha träffat henne! Har haft så underbart kul idag och det tror jag även att Ian och Kevin har haft. Ian har varit hur glad som helst hela dagen trots en låång och varm bussfärd hem - vilket inte brukar vara hans favoritgrej att göra.

Nu på kvällen så har jag städat med hjälp av Chrille, lagat mat och bakat (fick lite inspiration av Elin som också skulle baka ikväll) men den största anledningen till att jag bakade var att jag fick höra om att Chrille var sugen på något sött, och nu väntas en ny serie att invigas ikväll. Vi ska nämligen börja glo på The mentalist!





Ett dopp!

Men in Black lll var suverän och väldigt värd att se! Vi hade en mysig kväll och deckade så fort vi la oss och sov vidare till klockan 12.15 nästa morgon. Snacka om att vara utvilad!

Igår var vi en sväng till stugan och satt ute i det fina vädret, åt lite mat, drack massa cola och käkade en underbar rabarberpaj. Satt och tog lite kort på Ian när han plaskade med ena handen i vattnet i en liten uppblåsbar pool. Trodde jag såg fel på mobilskärmen när jag insåg att han tillslut var i poolen. Där fick sig alla ett gott skratt.


Balkongbad i 30 graders värme!

"Tjena vänner! Här satt jag förut och åt räkost-macka och tog ett svalkande bad. Ha det gött denna helg. Nu drar jag snart till mormor och morfar. Hejdå!"

Bio

Jag är lite mör i benen idag eftersom att vi tog en promenad hemifrån oss till mina föräldrar igår.
Cirkus en mil iallafall, alltid något.

Nu väntar jag ivrigt på att våra badkläder ska komma, samt Ians parasoll till vagnen. Det är sommar på riktigt nu känns det som, så nu får man bara hoppas att det håller i sig så att man snart kan börja packa matsäck och åka till Bomsta och bada på helgerna med min fina familj. Måste även skaffa mig en cykel snarast möjligt så att jag och Ian kan ta oss runt och se lite saker nu i detta fina väder - det är skamligt att jag inte ens äger en cykel, men så är det. Vi ska iallafall iväg och kika på cyklar någon dag.

Nu ikväll ska jag och min älskade på bio, inte mindre än Men in black lll 3D, och har en barnfri kväll/natt/förmiddag att ta tillvara på då det inte händer alltför ofta att vi har barnvakt. Det ska bli spännande att se hur det kommer att gå, vissa dagar är han så sjukt mammig att jag inte ens kan sitta bredvid om någon håller honom utan att han gråter ihjäl sig och sträcker sig efter mig.. andra dagar kunde han inte bry sig mindre om vart jag tog vägen. Hur som helst så vet jag att det kommer gå bra efter att vi har åkt ifrån honom, men sedan när natten kommer återstår det att se hur han förhåller sig. Han har ju så svårt att somna någon annanstans än i sin egen säng.

När vi har vaknat och gjort oss iordning imorgon ska vi åka till Skoghall och hämta grabben och vandra ner till Skoghalls centrum där "Tassemarten" (marknad) äger rum. De har kaninhoppning på förmiddagen. Låter som något för Ian, han tycker ju om kaniner. "Synd" (Puss på dig Hugo!) att man har hund, annars vore en kanin något.

Gullungen i bilen. Han var ypperligt nöjd efter att ha snott åt sig mina glasögon - för dom får jag ju bara inte ha på mig, verkar han tycka.

Utan stöd

Ännu en underbar dag och den har mestadels spenderats ute med Hugo och i lekparken. Nu på kvällskröken kom min pappa hit och gjorde mig och Ian sällskap då Christian jobbade över. Vi satt och pratade på balkongen en stund och tog sedan en härlig promenad runt Bellevue.

Något jag måste berätta om är att jag och Ian satt på balkongen förut. Efter ett tag ställde sig Ian upp mot en av stolarna och släppte taget, jag blev dyng-rädd och sa "Oooooooj!" för jag trodde att han skulle dunka huvudet i, men ongen stod kvar på sina små ben i 3-4 sekunder utan att hålla i sig - så jag hann räta upp mig och titta på honom och le, sedan dunsade rumpan i. Man blir ju så glad som mamma när sånt där kommer :')

Party Bout to Pop


Favorit i repris

Denna morgon käkade vi också på balkongen och åt mannagrynsgröt med äpple/banan samt mjölk och kanel.

 

Egentligen var det tänkt att träna ikväll men det blir antagligen ingenting av det eftersom att jag ska till Laserteamet sent ikväll och det skulle då innebära att Ian behöver bums i säng. Vi får väll se hur vi gör. Denna dag ska spenderas precis som gårdagen, bara ben och klänning, härliga promenader, gunga. En favorit i repris då vi inte kan besöka Öppna Förskolan innan detta snormonster är frisk.


Hypokondriker typ..

Hej hopp. Har haft världens huvudvärk de senaste dagarna och har läst mig till att det kanske kan vara migrän det rör sig om. Allt stämmer in - dunkande huvudvärk, ensidig, runt ögonen och ibland halvsidig, har blivit så extremt ljus och ljudkänslig, rör jag huvudet så känns det som jag ska dö. Trodde först att migrän var något man bara fick någon timme, men jag läste att det kan komma och gå i upp till 3 dygn. Jag kan verkligen förstå om det skulle vara migrän pågrundav stress eftersom att jag har stressat så sjukt mycket den senaste tiden och när huvudvärken kom - ja, då börjar jag tänka på hjärntumör som är min värsta farhåga.

 

Jag avundas er som inte oroar ihjäl er för saker. Det är allt jag tycks kunna göra och ännu mer nu sen vi fick barn. Jag är rädd för att allt ska tas ifrån mig, att jag eller någon jag älskar ska bli sjuk och försvinna ur mitt liv. Förstår att det ofta är en mammas värsta mardröm men det tar över mitt liv. Jag måste kunna leva här och nu och lämna morgondagen åt sitt öde, men jag personligen förstår inte hur folk lyckas leva "en dag i taget", jag vill veta allt som komma skall och det känns som att jag inte kommer kunna acceptera att jag inte kan påverka det framtida. Vet inte varför jag helt plötsligt har blivit jätterädd för sjukdomar, jag har väll alltid nojat men nu kan man ju inte ens vara förkyld utan att jag är på gränsen till att börja gråta av oro.

 

Jätteroligt inlägg och allt, va? Ibland behöver man vädra av sig. Ska försöka ta till mig av det som mina föräldrar och Christian säger. Det finns ingen anledning att känna efter, hitta något som känns fel och sedan tro att jag är dödsdömd. Åren springer förbi och en dag kanske jag inser att jag glömde bort att leva.

 


Inte allt för bra..

Nu är vi hemma från stugan och degar i soffan efter att ha lagt Ian riktigt sent ikväll eftersom att vi nyss kom hem. Hoppas att Ian sover lite lägre imorgon så att man känner sig någorlunda utvilad. Vet inte riktigt vad det har varit idag men jag har haft massa "glitter" framför ögonen, allt har varit lite suddigt stundvis och så har jag känt mig snurrig till och från. Jag hatar det eftersom att jag är så nojig över allt när det gäller eventuella sjukdomar, så just nu vill jag bara dra något gammalt över mig och vakna när allt är bra igen. Usch och fy. Ska testa att sätta på mig mina glasögon imorgon. Jag har ju trots allt ganska mastiga brytningsfel och borde bära glasögon på heltid, kanske det som spökar..

A little bit longer baby


Foton till scrapping

Som några kanske vet så är jag galen i att framkalla foton och scrapbook:a. Har blivit dåligt med det sen vi fick Ian eftersom att scrapbooking tar lång tid och är dyrt om man är/vill vara nogrann. Eftersom att Chrille väldigt gärna vill ha Diablo 3 så kanske vi kompromissar när ekonomin tillåter så att vi båda två får en liten stund varje/varannan kväll efter att Ian har somnat då vi kan tillåta oss själva att pyssla med våra intressen för att sedan krypa ihop i soffan och mysa till film/serie som vi gör varje kväll!

 

Fuji hade ju nyligen 100 gratis foton och därefter 0,65:- för varje färgfoto. Vi öste på med 149 foton och 4 förstorningar. Det blev riktigt billigt (endast 139:- allt som allt)! Nu är jag en nöjd tjej som drömmer mig bort i scrapbookings-världen.

 


Nej eller inte?

Nu är jag precis färdig med att dammtorka i bokhyllan. Det blir så fruktansvärt dammig fort, man kan undra ifall det är så för alla eller ifall det blir värre för oss som har en hårig hund (?) Hur som helst så har vi möblerat om lite i bokhyllan eftersom att Ian river ner det som står på de två nedersta hyllorna. Längst ner har vi nu lite korgar med hans leksaker i och på den andra hyllan nerifrån har vi dvd:er, med andra ord har vi valt att ha saker där som han "får ha" snarare än att ständigt behöva skrika "NEJ!" eller "AJ-AJ!" - det kan verka som att vi är lata men jag tycker att det är lite synd att behöva nej:a honom när han bara är nyfiken på saker som är ofarliga, sedan finns det ju saker som han absolut inte får och där är vi ju konsekventa (såsom att röra tända lampor (och då är det samma med släckta lampor), dvdspelaren, tvn, banka i glasbordet, leka med sladdar o.s.v.). 

Det här har ju föräldrar så olika åsikter om. Vissa föredrar ju att de inte ska ha tillgång till skåp med kastruller/bunkar och dylikt eftersom att barnet då lär sig att det är okej att rota där man inte borde men jag tycker snarare att det är roligt för honom att få känna sig delaktig, mycket ofta när jag lagar mat ställer jag ner en gryta till honom också om han nu sitter på golvet och öppnar ett skåp där det finns lite bunkar. Han blir så nöjd, såå nöjd - och delaktig. Vad tycker ni, om ni tycker något? :-)

 

Ja, en bild på Emil kan ju verka lite Off-Topic men jag sökte faktiskt på "Busigt barn" på Google och fick blandannat upp honom. Tror ju även att Ian kommer att bli en liten Emil, så det passar bra.


Glädje

Hugo är ren glädje för Ian ♥


Tand nummer två

Ian blev idag ägare till ännu en tand. Det innebär alltså att min lilla mamm-gris har två hela tänder! ♥

Som ni märker så kan det verka som att jag har tappat stinget men jag kan trösta er som bryr er med att jag kommer att återkomma med samma skrivar-glöd som jag en gång hade. Jag vet inte riktigt vad ni vill läsa mer/mindre om, vad ni vill veta/inte veta.. Jag har egentligen så mycket att berätta men jag vill inte uttråka er.
Sara, du är en riktigt duktig kommenterare så du behöver inte ta åt dig - men ni andra, ni är sämst på att lämna ett spår efter er (skämt-å-sido, ni måste inte kommentera). Det vore kul ifall ni gjorde det.

Idag har vi iallafall varit hos min mormor och hälsat på. Ian sov en lång stund i vagnen men vaknade tillslut och var på både bra och dåligt humör om vartannat. Efter att han hade käkat en hel banan utan att blinka kröp han omkring på golvet, ställde sig mot min mormors soffbord och välte ner hennes förstorningsglas (inte det lilla förstorningsglaset) och petade på alla frukter som det gick att peta på i hennes fruktskål, så jäkla nöjd. Efter att ha charmat Gammo (gammelmormor) och personalen gick vi hem till mina föräldrar och minglade lite för att sedan åka hem och laga kvällsmat. Han har varit så svårlagd i några dagar nu och var det även ikväll så jag undrar ifall det inte är ännu en tand på gång. Den som lever får se.




10 månaders vikt

Allt gick utomordentligt igår. Det var inte bara min namnsdag utan också Ians 10månaders dag och det är först nu jag förstått hur stor han har blivit och hur snabbt denna tid har gått. 2 månader kvar och han är ett år. Ett år, det låter så jävla konstigt i mina öron.

Vid 10 månader
Vikt: 11,1kg
Längd: 76,5cm

Han följer sin kurva väldigt bra och ligger fortfarande i överkant. Detta gör att sköterskan konstaterat att vi inte behöver vara oroliga för att han inte får i sig tillräckligt. Det är ju härligt.

Igår bestämde sig jag och Christian för att börja med vår målsättning med att gå ner i vikt. Vi har blivit lite peppade av det där nya programmet "Älskling, du har blivit en tjockis" där de vinner en summa pengar och summan hänger på hur många kilon man lyckas gå ner på 7 veckor. En göbbe som var med i det senaste programmet lyckades gå ner över 18kg och det får mig att undra varför det skulle vara en omöjlighet för oss.

Jaja, hur som helst så var vi ute och intervall:ade igår på Kilene. Ian var hos sin farmor och farfar under tiden och sträckte tillslut glatt ut armarna till sin farmor vilket är kul för en mamma att ha i bakhuvudet. Han har det bra även när han är ifrån oss en stund.

Vi ska nu springa varannan kväll och köra wii-sport dagarna däremellan och försöka tänka bort alla mysfaktorer framför tvn i form av pizza, chips, godis och coca cola. Ska även boka in squash-tid snart.

Dålig update

Ja hörrni. Det har varit dålig uppdatering från min sida och jag får väll helt enkelt köra på att jag inte haft tid. Igår var vi hela dagen på ÖF och därefter skulle jag iväg till vårdcentralen, därefter åkte vi till Stadium där Chrille köpte sig nya dojjor och sedan var det ju dags för matlagning och tvtittande.

 

Idag ska vi till BVC på läkarbesök, vägning och mätning - hela kittet! Spännande och se hur stor han är nu. Återkommer med info! Förövrigt är det Ians 10 månaders dag idag ♥

 


Påminnelse

Kom hem från stugan idag och jag måste faktsikt erkänna att det är förbannat mysigt att vara där och alla är så snälla och goa så man har lust att ge alla en stor bamse kram. Christians ena kusin var där med sin familj och de har två söner varav en är pytteliten och söt och när hon frågade om jag ville hålla så smälte (säger man "smälte"? "smallt" låter ju fel?!) jag och blev påmind om när Ian var sådär liten. Känns som igår men det var det tydligen inte..
Alldeles nyfödd liten Ian. De två första bilderna till och med.


Rubrik? Ingen idag..

Vilken jobbig natt det har varit med massa skrik, fick tillslut gå upp och ge Ian en alvedon för det lät verkligen som att han hade ont och vi antog att det är en ny tand som ska upp för när man kom i närheten med sin hand i hans ansikte (skulle stoppa in nappen i hans mun) så skakade han på huvudet och ville verkligen inte och så har han aldrig förut gjort. Efter att ha fått alvedon somnade han 20 minuter senare så gott och nu var han super morgonpigg och har lekt runt här hemma. Mamma är desto tröttare! Försökte känna i hans mun när vi gick upp förut men det var svårt eftersom att han gråter såfort man försöker, så det är något mer på G i den munnen tror jag.

 

Hur som helst så gick jag upp vid 06.40 och började städa för att slippa göra det sen, har så mycket att göra. Ska snart till Laserteamet och därefter kommer Elin hit en stund och när Christian kommer hem ska vi åka till stugan och sova kvar där så det måste packas också. Ska bli så skönt att komma iväg till lantlighetens luft - älskar den!

 

Ska även tillägga att Ian har börjat stå med lite mindre stöd nu för tiden har jag märkt. Han kan exempelvis ställa sig upp mot soffbordet och sedan stå med ryggen mot soffkanten och släppa taget om bordet och bara luta sig bakåt en gnutta - så står han så. Gulligt!

 


Dagisplats

Sådär ja! Då var man hemma igen efter att ha varit ute i ovädret och varit på 4H som var helt okej. Ian fick se höns, grisar och en kulting som hette Ingegerd (skitsöt), hästar o kaniner. Dit ska vi gå flera gånger för jag tror verkligen att det är bra för barn att få vara nära djur från början + att det är hur roligt som helst.

När vi kom hem så skakade vi av oss regnet och blev uppsniffade av Hugo, han tyckte att vi luktade gött.


Idag har man fått information som är av värde. För det första så har jag pratat med läkaren som undersökte Ian och vi ska nu få en remiss till barnmottagningen där vi ska träffa en annan läkare som ska gå till botten med detta och förhoppningsvis blir det snart.

Har även fått reda på att Ian har fått en plats på det dagiset (förskolan för finkänsliga) vi önskade som förstahandsval. Känns väldigt tråkigt och ledsamt i ett mamma-hjärta och även om jag vetat att han skulle börja vid den åldern (strax över 1 år) så känns det mer verkligt nu när man fått besked, men jag får glädja mig med att många barn finner det jätte roligt med dagis sålänge det slipper bli deras hem och jag hoppas verkligen att Ian är en av dom barn som kommer längta till dagis, så att jag kan känna att han tycker att det är roligt även om han ska tycka att det allra bästa är att vara hemma med oss. Jag tror att Ian kommer tycka att det är jättekul, men för mig är han min lilla bebis fortfarande och bebisar ska ju vara hos sin mamma och pappa.. Nu är det ju så att Christian ska vara föräldraledig så man kan ju trösta sig med att han inte kommer vara på dagis varje dag.

 


Tandborstning

Får hoppas att det fortsätter att vara mulet alternativt blir sol och att det inte börjar regna idag eftersom att vi ska till 4H gården med alla Öppna Förskolor i Karlstad just denna dag. Vi ska titta på djur, grilla och ha det trevligt och jag har verkligen sett fram emot denna dag. Tills dess ska vi leka och ha det skoj här hemma!


Ian ville hjälpa till själv med tandborstningen igårkväll..


Birdy

Igår gick jag och Ian 9 kilometer eftersom att vi skippade bussen till/tillbaka från Laserteamet och jag kan säga att det var skönt att komma hem och sätta sig i soffan från att ha varit borta i stort sett hela dagen. På hemvägen från Laserteamet frestade det mig flera gånger att köpa med mig en pizza när jag gick förbi Romsta pizzerian eftersom Christian fortfarande var kvar på jobbet och inte behövde någon mat, men jag höll mig konstigt nog och tänkte: "Nu har jag bränt lite fett, så varför förstöra det?" En eloge till mig som lyckades med det som för mig ibland känns omöjligt - att motstå frestelser!


Denna dag har vi inte gjort någonting speciellt nämnvärt. Lekt lite kurragömma - Ian har letat och letat och hittat mig varje gång, duktig grabb det där. Vi får försöka hitta på någonting extra när pappa kommer hem - som att åka till hundgården om vädret tillåter eller åka hem till svärföräldrarna. Den som lever får se.


Snyggaste tshirten ever.

Janinas blogginlägg

Jag följer bara två mamma-bloggar och idag kikade jag in hos Janina (som är en av de mammabloggar jag följer) och läste ett inlägg hon skrivit härromdagen. När jag läste det så kändes det precis som att det lika gärna kunde ha varit jag som skrivit stora delar av det inlägget och det är också mitt svar på vad som är jobbigast med att vara ung (jag räknar inte mig själv som "ung", men andra gör uppenbarligen det) mamma. Just det att folk runtomkring verkar tro att man inte kan vara en lika bra förälder som en 26+ mamma, folk stirrar av fel anledningar - folk antar att man inte har något jobb, att man lever på soc även om man inte gör det (och även om man skulle leva på soc - vad är det som är fel på det? Man lär väll jobba såpass mycket i sitt liv att man har "betalat tillbaka" det man har kostat Sverige - ta tag i de riktiga problemen som kostar kommunerna pengar istället för familjer som försöker överleva och ta hand om varandra genom att ha någonstans att bo och få mat på bordet), att ens barn lever i ruckel, inte får tillräckligt med stimulans och livskvalité.. Ja, det är bara några av alla fördomar. Varför kan inte de där nyfikna (ursäkta ordvalet men.....) kärringarna fråga det dom undrar istället och sedan vara lite trevligare? Det är inget skämt när man som "ung" mamma säger att endel på stan tittar på en med en blick som säger: "Fy så synd jag tycker om ditt barn!" Men för vilken anledning? För att man är "ung"? För att ungen har lite skit på tröjan?

Frågeställningen var: "Vad är det jobbigaste med att vara ung mamma?"

Länk till Janinas blogg och just detta inlägg
http://janinas.vimedbarn.se/vad-ar-det-jobbigaste-med-att-vara-ung-mamma/

Goodmorning sun!

Blir ett snabbinlägg. Ska nämligen till ÖF snart och även hinna med att ringa till barnmottagningen och berätta att Ian har blivit sådär spyig och rapig igen och att vi faktiskt måste få komma igen så att de kan gå till botten med detta. I e.m. ska jag till Laserteamet och Christian kommer vara kvar på jobbet efter att han har slutat för att greja med våran bil som ska på "åter"-besiktning under veckan.

Två morgontrötta jäklar sådär klockan 07.23

Hårklippning

Uppe med tuppen idag och drog igång med städning så vi var färdiga redan vid nio. Helt perfekt att vara färdig och ha hela dagen till annat. Ian var extremt långhårig och jag hade redan för några dagar sedan bestämt mig för att han behövde klippas en aning. Så jag tog saken i egna händer och klippte honom. Det gick bra till en början men sedan tappade han tålamodet och tyckte att håret kliade. Efter ett bad med mamma är han nöjd igen. Resultatet blev inte jättebra då han blev lite "kal" på vissa ställen men det duger för att vara första gången jag klippt.

 

Idag ska vi försöka ta tillvara på tiden vi har tillsammans. Har kommit till insikt om att det inte finns någon anledning till att bry sig om stressbidragande saker, saker som inte borde röra en i ryggen när man istället kan skatta sig lycklig som har en så fin liten familj. Kanske blir att åka en sväng till Ians farmor och farfar och sitta på altanen/gräsmattan och bara ha det allmänt mysigt en dag som denna. Carpe diem!

 


Nya hatten

Solen kikade fram här i vardagsrummet, perfekt tillfälle att visa upp den nyaste hatten i Ians ägo som han fick igår.

Jag älskar mössor och hattar till Ian har jag insett!

 


What to do måntro..

Rastlösheten tog över igårkväll och jag kände att vi var tvungna att göra något eftersom att jag kände som jag gjorde plus att Ian inte hade haft något kul att göra på hela dagen, stora delar av dagen spenderades ju i vagnen. Det där något blev ju ingenting speciellt med tanke på att Christian var trött efter en arbetsvecka så vi åkte och handlade lite våtservetter och chips, sedan for vi hem till mina föräldrar och käkade kebab. Väl hemkomna tittade vi på Prison Break (vi är inne på tredje säsongen, men fy vad den tredje är dålig i jämförelse med de två första).

 

Tidig morgon här hemma som vanligt och vädret ser lite ostadigt ut. Man vet inte vad man ska göra för planer riktigt. Antagligen åker vi väll till stugan så att både hund och barn kan få utlopp för sin energi. Jag ska också försöka få tag på något att klippa Ians hår med, han ser ju för rolig ut i håret just nu - tyvärr får han nog mitt stora yviga hår.

 

 


Oh du härliga blöja!

Det där gick ju.. bra. Förutom den pinsamma tystnaden som uppstod innan jag valde att säga: "Ja, det luktar skit. Det är Ians blöja du känner!" En hel behandling inne i ett litet rum med stängda fönster och känna den blöjan osa - inte okej! Haha, det är sån information som ni inte vill ha va? Tyvärr fick ni den ändå nu, hehe, förlåt.

 

Är allas bebisar verkligen så otroligt missnöjda vid blöjbyte som denna unge är? Skulle inte tro det. För efter behandlingen var jag verkligen tvungen att byta på honom och fick då göra det på deras toalettgolv. Stackars de som var inne på "avslappnande massage" och fick betala fullpris för att höra en unge gallskrika innifrån toaletten i 10 minuter. Det gick inte heller att skynda sig för han vred och vände på sig och han är stark + att jag hade glömt våtservetterna hemma och ni som har bebisar vet ju hur "lätt" det är att torka med vanligt toapapper (som var det enda som fanns). Förvånar mig inte ifall någon nu kommer skicka en insändare till tidningen om skrikande bebisar i terapeutiska sammanhang och hur bebisar (i synnerhet de som skriker) borde bli bannade därifrån. Jag är stolt mamma till den bebisen som skapade det förbudet isåfall :)

 


Bra kombination, eller? :o

Vi tog ett morgonbad nyss och sitter nu och avnjuter frukost innan vi ska dra på oss ytterkläderna och gå till Laserteamet. Japp, han ska med mig idag eftersom att tiden är så dum och jag undrar hur det kommer gå. Återstår att se.


Rosmarin och tomat planta

Igår var brorsan och hans familj här och åt lite mat. Ians lilla kusin har blivit mycket större sen sist jag såg honom och han var riktigt skeptisk först. Underläppen darrade ordentligt när jag pratade med honom! Fick hur som helst lite plantor av Johanna. Rosmarin och tomat. Det tackar vi för, ska försöka få dom nersatta i jord idag.

 

 

 


Mini-Sucre

Var iväg en sväng till Bergvik förut och införskaffade lite nödvändigheter. Nu är han våran alldeles egna lilla miniversion av Sucre (för er som inte vet en karaktär från serien Prison Break).

Gubbkeps


Trekvartsbyxa, t-shirt och strumpisar

Söting

Snappade en bild på vår söta pojke igårkväll när vi satt på balkongen och åt vår middag.
Hur gullig är han inte på denna bild? ♥


Klyschigt men sant!

Klyschigt att prata om vädret det första man gör men jag måste ju få säga att det verkligen är lycka med vackert väder. Nu har det varit stekhett i två dagar och denna dag ser ut att bli minst lika bra som de två forna. Jag fullkomligt älskar det!

 

Tidig morgon men det gör ingenting dagar som denna så nu ska jag lägga Ian (som är vansinnig och övertrött) en stund och sedan sätta mig på balkongen med ett glas jouice och bok. Ska försöka hinna iväg till Bergvik och handla lite ProViva och smörgåsrån innan jag behöver städa ytterligare lite till (känns som allt jag gör är att städa nu för tiden) - brorsan och Johanna + lille Vidar kommer antagligen senare ikväll efter att Chrille har varit iväg till Osteopaten.

 


Balkongfrukost

När vi var hos mina föräldrar igår så stack Christian och min pappa iväg för att köpa uteplats åt oss. Och de kom hem med ett bord och två stolar samt en väldigt fin och skön matta. Nu är vi äntligen halvvägs färdiga på balkongen. Nu fattas det bara massor av blommor och vem ska inte ordna det om inte min ur-gulliga pappa som är väldigt duktig med trädgård/blommor. Tack för allt igår pappi! ♥

 

Imorse var jag så glad över att solen sken för det innebar att det fanns en liten chans att det skulle vara tillräckligt varmt på balkongen för att man skulle kunna sitta där och ta Ians första balkong-frukost. Jajjemen! 14 grader på balkongen redan vid 09.00! Blir nog en varm dag idag också och nu kan man äntligen ha lite bättre samvete när man är ute med tanke på att Christian storhandlade igårkväll när vi kommit hem och köpte med solskydds faktor 50 till Ian. Vi vet ju att det är rekomenderat till efter ett år, men det är i princip två månader kvar tills dess och jag ser hellre att han är extra skyddad på de ställen som ibland kommer i kontakt med sol, såsom nacke och ansikte (och jag vet att man inte ska utsätta sina barn för stark sol, men ibland är det oundvikligt när man är ute med honom i  vagnen). Han är ju viljestark och när vi var ute igår (exempelvis) så ville han verkligen inte sitta i vagnen och alla säger ju att barn ska få utforska, så det fick han och han tyckte att det var jättekul - det är huvudsaken för oss, att han har kul.

 

Bilder från frukosten imorse då Ian inte bara åt första gången på balkongen men också åt sin första smörgås med räkost på. Det var hur gott som helst tyckte han och givetvis skulle Hugo vara med på ett hörn och tigga. Edit: Han fick också smaka lite räkost!

 


Wonderful life

Jag hoppas verkligen att ni har haft en trevlig Valborg. Det har vi haft och jag är otroligt nöjd över vädret dessa två dagar som varit. Inte suttit vid en dator mer än 5-10 minuter den senaste dagen, det är otroligt. Igår var vi iväg till Skoghalls Majbrasa och stannade tills de tände på. Ian var väll måttligt road, men det var ändå en härlig känsla. Därefter åkte vi till Lövnäs där Christians släktingar höll till. Ian sov i vagnen ända tills bortåt 21 tiden och då var han inte en glad unge, så vi hann precis se på när även den brasan tändes. Väldigt mysigt med Valborg tycker jag förövrigt!

Ja och sen fick ju Ian en tidig födelsedagspresent av sin farmor. Nämligen en cykel (sån som Ians kusin har) fast med lite extra finesser. Så idag har han åkt i den massor och han tycker att det är riktigt skoj. Vi gick upp tidigt imorse och gjorde oss iordning och åkte iväg till mina föräldrar. Vi har suttit ute i princip hela dagen, grillat och haft det allmänt trevligt. Efter maten tog vi en promenad hem till Christians föräldrar och umgicks lite med Ians farmor då farfar är påväg till Libanon för jobb.

 

 


RSS 2.0