Jag älskar dig, oh vad jag älskar dig! <3

Nu ligger jag och Ian i sängen. Kan inte somna om efter att Christian har åkt till jobbet och det har jag inte kunnat sen vi flyttade in i princip. Alla saker som har hänt här har gjort att jag känner mig lite nervös när jag är hemma själv, utan Chrille. Och det är ju inte bra alls. Men jag hoppas och tror att det kommer att förändra sig tillslut. Ian ligger också och vrider sig och gnäller, men hans humör har fått en förklaring.. Han är förkyld. Snuvig och lite hostig. Möjligt att han har haft ont i halsen några dagar och därav har varit lite sur/slö. Det vet man ju själv från när man själv varit förkyld. Det är inte kul alls.

 

När Christian har kommit hem så ska vi iväg och handla lite inför lördagen. Alex och Sofia har köpt raketer, så det är en sak mindre att tänka på. De hade köpt raketer för närmare tusenlappen, så det blir nog likvärdigt med Nyår förra året (som också spenderades med Alex). Då hade han köpt massa raketer och det var toppklass på dom. Vilket fall som helst så har vi lite kvar att köpa. Efter att ha handlat ska vi hem och gosa med Ian och runt 7 ska han hem till mormor och morfar som väntar ivrigt på honom. Det är så kul att Ian trivs så bra med dom. Han och min pappa kommer säkert avguda varandra. Pappa leker så kul med Ian. Och det märks att Ian verkligen älskar honom. Men kommer jag klara natten utan Ian? Det återstår att se. Grejen med detta var ju att vi ska få tid att städa och sova ut efter dessa jobbiga nätter och samtidigt vänja honom vid övernattning hos de närmsta eftersom att vi snart ska iväg på weekend:en. Tror säkerligen att det blir lättare för Ian än för oss. Det bästa är ju att man alltid kan ångra sig och hämta upp honom igen, om han nu inte har somnat. Han är stor nu, vår pojke. Sleepovers och grejer!

 

Din dröm är min, älskling


Uppskattning

När Chrills kom hem igår överraskade jag honom med nybakta scones, saft och därefter nybakta chokladsnittar. Gissa om han var glad? Ibland måste man göra lite småsaker för varandra för att visa att man uppskattar personen i fråga. Jag försöker vara duktig på det!

 

Det var dock inte världens bästa dag igår (inte idag heller för den delen) eftersom att Ian under några dagar har varit jätteledsen. Har tagit tempen men ingen feber, försöker leka hans favoritlekar såsom "titt-ut", försöker säga hans favoritfraser som alltid får honom att skratta och även om han skrattar så märker man att det inte är fullhjärtat. Han kiknar liksom inte av skratt som han alltid brukar. Kan det tänkas vara tänderna nu då, en gång för alla? Vem vet, inget känns annorlunda när jag känner i munnen. Men vilket fall som helst så kan alla ha dåliga dagar, är bara rädd att han på något sätt ska ha ont. Nu sover han iallafall middag, och det är skönt för honom eftersom att han har sovit jätte oroligt inatt.

 

Chrille kommer hem strax efter fyra och då ska vi åka iväg och boka biljetter till Hammerfall som kommer till Nöjesfabriken om några månader. Det ska bli kul då min syster och bror också ska dit! Hammarfall är mycket omtyckta av Chrille också, så han är aningen glad för att jag också ville iväg på dom.

När vi kommer hem ska vi städa. Imorgon (om Ian mår bättre) så ska han för första gången sova hos sin mormor och morfar. Det känns som att tiden är inne, eftersom att vi snart ska iväg på vår weekend till Selma Spa, vill veta att han klarar att vara utan oss över natten innan jag skulle våga ge mig iväg någonstans. Hur som helst så ska jag och Chrille isåfall bara ta det lugnt här hemma imorgon, ro om varandra och SOVA! Handla behöver vi också göra. Det ska grillas här på nyår. Antagligen fläskfilé m. pommes & pepparsås med Alex och Sofia.

 

Min gosiga


Mamma's pojke

Godmorgon. Ingen bra start på morgonen när Christian ringer och berättar att någon har brutit sig in i bilen. Tur som fan att man inte glömde väskan eller något där, vilket har hänt nån enstaka gång. Nu ska bilen helrensas så att inget finns att sno! Sålänge tjuven inte tycker om tomma Mcdonalds-påsar och tomma mosbrickor så fanns det nog inte så mycket att ta. Nu gäller det bara att försöka hitta föräkringspappret till våra förlovningsringar här hemma. De låg i handskfacket ett tag men var efter inbrottet borta, förhoppningsvis (håller tummar och tår) har vi tagit in dom.

 

Det var tänkt att jag och lillkillen skulle åka och köpa present till pappa Chrille som fyller år 6te januari. Men istället tar vi det lugnt i väntan på att pappa kommer hem. Då ska vi till mina föräldrar och hämta Hugo, köpa mat till Ian och lite sådant. Nu ska jag planera lite mat som ska serveras på kalaset.

 

 


Julafton

Vilken bra julafton det blev!

Åkte till mina föräldrar efter att vi hade vaknat och Ian hade fått gröt. Hjälpte mamma med lite julmat o dylikt. Klockan två kom mina syskon och deras barn, strax därefter kom även tomten. Trodde att Ian skulle vara livrädd, men han gjorde inte ett ljud ifrån sig för andra orsaker än att han var trött. Julklapparna delades ut och de flesta var till Ian. Det kändes lite mysko, nästan som att det var Ians födelsedag. Men jag antar att det blir så första julen. Mycket grejer, nästan i överflöd. Själv fick jag världens bästa julklapp av Christian. Nämligen en hel helg på Selma Spa med svit, behandlingar.. You name it! Det ska bli så härligt att komma iväg och bara njuta av mat, behandlingar och min alldeles underbara Christian. Bättre partner och pappa får man leta efter länge, antagligen utan att finna någon i klass med den jag och Ian har! TACK älskling ♥

 

Klockan tre var det Kalle Anka och det är ju väldigt viktigt att man inte missar. Skulle jag missa det för ett år så skulle det kännas helt fel. Men vi trallade upp för trappan till gästrummet, där vi som ville titta på Kalla Anka satt. Ian kikade också lite av och till.

Det borde vara julafton varje dag känner jag. Den harmonin man känner på julafton är bäst! Längtar redan till nästa års julafton, om man nu får uppleva den (syftar på 21dec 2012).

 

 


 

 


Godjul

God Jul allihop!

 


Snabbinlägg

Vi har varit hos Chrilles mormor och morfar. Lillen fick sin julklapp tidigare eftersom att Chrilles morföräldrar inte kan vara med på lilla julafton. Han fick en jättecool "american schoolbus" med ljud och grejer.

 

Ian läggs just nu av pappa Chrille. Det blev sent idag, men eftersom att Ian har sovit mycket nu på kvällen så har det blivit att han har varit vaken tills nu. Förhoppningsvis blir det en bra natt.


Våra jul-planer

Elin ringde igår när vi stod och väntade på bussen (in till Bergvik) och berättade att hon också var där och undrade ifall vi kunde ses en stund. Det ville vi gladligen! Efter en pratstund på donken var Elin snart tvungen att åka eftersom att hon skulle jobba. Då blev jag och Ian kvar och kikade runt lite. Klockan tickade och jag insåg snart att pappa Chrille skulle sluta på jobbet snart, så vi blev istället upphämtade på Bergvik och därefter åkte vi till Grums och hämtade fotona. Jädrar så söta kort! Nu kan jag äntligen ha honom i plånboken också.

 

Ganska så snart efter att vi kommit hem från Grums så skulle Chrille iväg och träna på tingvalla isstadion och vi hängde med. Med andra ord blev det mååånga timmar i vagnen för Ian, och det innebar mycket sovande. Det resulterade sig i en helvetes natt, så skulle nog Chrille beskriva det eftersom att det var hans natt (vi tar varannan natt). Det gallskriket var inte roligt klockan 3-4 på natten. Stackars grannar! Det var inte speciellt mycket som hjälpte. Han fick komma och ligga i sängen med oss och fick välling, men det var verkligen "stucken gris"-skrik. Han kanske hade ont i magen eller något, ingen aning. Tror ju knappast att det har med vaccinationen att göra eftersom att han har varit jättepigg, feberfri och inte visat några som helst tecken på att han skulle ha ont på något sätt. Nu på morgonen skiner han som en sol, skrattar och skriker sina glädje-tjut - inga fel här inte!

 

När Chrille kommer hem i e.m. ska vi till affären och handla lite inför bakningen idag. Vi ska göra Chrilles favoriter nämligen Chokladkola. Vi gör antagligen såpass mycket att vi kan ta med oss till mamma på julafton. Det blir mycket för oss denna jul, eftersom att allt krockar.. Som tur är så gör det inte Chrille något att vara med mig och min familj på själva julafton, men det hör väll till att vara grabbig. Jag själv skulle tycka att det var jobbigt att vara ifrån min familj på julafton, och dom utan oss. Men det är ju ganska tydligt i alla familjer jag känner till att tjejerna vill vara med sina föräldrar och killarna hakar på dom. Inget konstigt med det? Dagen innan julafton ska vi fira julafton med Chrilles familj, julafton med min familj (ska även hjälpa mamma med julmaten på förmiddagen) och dagen efter kommer min brorsa (som på julafton ska fira med sin tjejs familj), den 27:de ska vi träffa Elin och nyår spenderas med Alex (Chrilles bästis) och hans flickvän då ska vi grilla flintastek eller fläskfilé och skjuta raketer, precis som vi gjorde med Alex förra året. Traditioner ju!!

 


Voff

Nu sover lilleman middag och jag har precis fått i mig lite mat. Efter att han har vaknat ska vi antingen ta bussen eller gå till Bergvik en sväng och när Christian har kommit hem från jobbet ska vi åka till Grums och hämta fotona på Ian. Ikväll ska vi iväg och titta på Chrilles bandyträning eftersom att vi inte har något bättre för oss. Har tänkt att pendla lite mellan sitt och ligg-delen så ikväll får han antagligen ligga i den. Nu ska sittdelen invigas!

 

Saknar Hugo. Han är hos mamma och pappa än men under veckan ska ha få komma hem.

 

Ha en trevlig dag.

 


Glad


Check

Vaccinationen gick bra. Jag lämnade dock rummet, för jag var så nervös. Hatar tanken av att han ska behöva skrika av "smärta", men pappa Chrille fixade det jättebra och när han precis hade blivit klarstucken kom jag tillbaks in och kramade om min gråtande älskling.

 

Julgran - CHECK!

 

 


Din dröm är min

♥ Ian ♥

 


Vaccination

Det blev "Ben n' Jerrys" och en påse med ahlgrens bilar i en fin mix med Desperate Housewives. Ian somnade ganska fort efter att vi la honom och det var härligt att ta det lugnt och mysa ihop sig med sitt livs kärlek i soffan efter en jobbig dag.

 

Denna morgon blev tidig. Ian vaknade efter att Chrille åkt till jobbet vid sju och jag blev pigg jag med. Annars brukar jag ha lite tålamod (eller vara lat kanske det heter) och ligga kvar en stund med Ian i sängen och 95% av gångerna somnar han om och sover 2-3 timmar till. Idag klev jag mot förmodan upp, men Ian var inte riktigt "med" så han somnade i vagnen istället och det var på ett sätt bra, för här i lägenheten finns det tusen sysslor och jag och Chrille har kommit överens om att det ska vara någorlunda iordning på fredag. Det betyder att allt ouppackat hamnar i förrådet tills de har kommit och ordnat med tapeter och golv.

 

Pappa Chrille kommer hem vid lunch eftersom att han har tagit kompledigt för att följa med oss till BVC för läkarbesök och vaccination! Uuuja. Skönt att någon följer med iallafall. Sist gick jag själv och det var hemskt. Vi får se om jag orkar stanna kvar i rummet när de ska sticka in nålen. Den 20 jan ska han få TBC vaccination eftersom att min pappa är invandrare så erbjöds vi den ifall vi skulle vilja åka och hälsa på där nere eller få besök. Och det är ju välkommet. TBC fall ökar ju i Sverige i&med att fler invandrar och fler besöker länder där TBC är vanligt.

 

Idag ska vi möjligen skaffa gran också. Det beror på hur det är med lille Ian. Skriver mer i e.m. antagligen.

 

 


Ibland är man sugen på något. Men vad?

Somnade as sent igår (as sent för mig är ca. 01-02 nuförtiden) och sedan sov jag oroligt hela natten, Ian också för den delen. Det bankade i lägenheten ovanför oss och vid halv fyra inatt var det någon som förde massa oväsen i trappuppgången, skrek och hade sig. Fick svårt att somna om och Ian låg och gallskrek. Han sov dock lite bättre när jag flyttade över honom till vår säng. Det var iallafall bara att kliva upp imorse trots att man var dyngtrött.

 

Klockan elva mötte vi upp svärföräldrarna vid gamla lägenheten och fick den ruskigt fint städad. De kan det där med städning, för köket såg fantastiskt ut när de var klara. Jag och Chrille lyckades få ordning på badrummet också. Så det ska verkligen vara tillräckligt städat för att de ska kunna få fina kort. Lite småplock finns det att kvar i några garderober, i vissa rum hänger våra lampor kvar och sånt men det ska vi plocka ner imorgon när Chrille kommit hem från jobbet. Antagligen iallafall.. Imorgon ska lillen få vaccination #2! USCH! Hoppas han mår bra efteråt annars får jag säkert panik.

 

Ja, vi har nyss kommit hem från mina föräldrar. Deras dag med Ian hade varit jättebra och Ian har varit en snäll kille som vanligt. Men mamma och pappa sa direkt när vi klev in och kramade om Ian att de verkligen märkte att Ian skiner upp som en sol och visar sig från en annan sida när jag och Chrille är i närheten. Det värmde så att höra. Det är precis så man vill att de ska vara. Givetvis är det kul om Ian är trygg med sina nära och kära, men det ska vara ett speciellt band som inte går att ersätta med sina föräldrar. Tror att man förlorar det om man lämnar bort sitt barn för mycket eller om man alltid eller mycket ofta omger sig av andra människor (även släkt). Det är viktigt att vara med mamma och pappa ensam också! Och den balansen tycker jag att vi har lyckats prickat in.

 

Nu ska jag ge lillgrabben lite päron&banan-puré och sedan försöka lägga honom. Chrille är "sugen på något" och ska åka ner till Statoil. Vi kopplade nyss in förstärkaren till tvn så nu har vi bättre ljud och ska därmed titta på Desperate Housewives som vi inte har tittat på på länge. Nu gäller det bara att hitta vart i serien vi var. Matlåda ska också lagas kom jag på nu. Tusan. Jag som satt så skönt i soffan *trööööttt*

 


Tacksam!!

Måste ju säga att jag är väldigt tacksam för att svärföräldrarna var med och hjälpte till med flyttstädningen idag. Jag var dessvärre inte till större hjälp i&med att Ian var vaken och inte ville ligga själv i liggdelen och vi hade typiskt nog glömt att ta med bärselen. Det blev mest att sitta och dondera för min del (skräll?).

Hur som helst så är de snälla och hjälper oss imorgon också och då ska Ian få vara hos sin mormor i några timmar så att även jag kan delta i städningen lite mer aktivt, det går så mycket fortare då. Det vi har kvar är delar av köket, hela hallen, hela badrummet, alla golv och fönster. Ja, låt oss säga att det blir en häktig söndag eftersom att Chrille tydligen hade lovat fastighetsmäklaren att vi ska vara färdiga på måndag.

 

Här har vi nyss lagat mat och ätit. Ian var med i köket när jag lagade mat, och det var han faktiskt väldigt nöjd med så länge han fick något att pilla med, annars vill han mest bara gosa på kvällskvisten. Pappa Chrille satt nämligen och var helt inne i letandet efter utomlandsresa. Han har pratat med en kompis som jobbar på något hotell i Ayia Napa (Cypern) och blev rekomenderad ett hotell. Nu hittade Chrille ett mer passande hotell som var barnvänligt och låg 0 meter från havet. Skitfint ser det ut och allt! Allinclusive var det också. Får se hur vi gör och hur vi prioriterar, det är bara lösa drömscenarion med utomlandsresa just nu.

 

Direkt efter maten nattade jag Ian, han var såå trött och nu sover han som en bebis (vilket passar bra när han är mammas lilla bebis) och Chrille har precis diskat klart. Nu ska vi mysa.. Vi saknar dock Ian, reedan.. Synd att man behöver sömn lite då och då. Tiden med mina älsklingar är bäst så sömn känns slösaktigt!

 

Här kommer nya bilder, tagna när jag och Ian lagade kasslergryta ikväll.

 

 

Ian är utan tvekan världens bästa. Finns ingen levande varelse som är så underbar som honom! ♥ Är så stolt över att vara mamma till den finaaste och gosigaste killen som finns! Känner mig tacksam för att Ian är vårt barn och att han har två föräldrar som älskar honom av hela sina hjärtan. Han var så efterlängtad av oss båda och nu ska vi dela ett helt, långt och lyckligt liv tillsammans. Ser fram emot varje dag med er, ända till slutet och även efter det ♥


Äta skräpmat?!?

Passar på att skriva lite kort medan Chrille ändå duschar. Vi har nämligen barnvakt just nu då min syster var snäll och tog honom under tiden som vi har rensat ut i gamla lägenheten. Det ser ju lika förjävligt ut där borta även om man är där och fyller hela bilen med grejor. Imorgon ska vi iallafall ha barnvakt än en gång för att flyttstäda gamla lägenheten, och då får vi hjälp av svärmor med städet. Jag ska dessvärre vara kvar här och passa på att tvätta på förmiddagen, ska bli ruskigt kul att se hur tvättstugan är här - förhoppningsvis slipper vi använda den så ofta eftersom att vi ska skaffa egen tvättmaskin nu efter jul och nyår. Assvårt att släpa på en tung unge och tvätten samtidigt. Ian väger ju för sjutton 10 kilo i princip!!!! Vårt mål är att vara färdiga med allt på måndag.

 

Nu är Chrille kvar och vi ska lasta in ytterligare lite saker i bilen och sedan åka hem till syrran och hämta Ian och gå till mina föräldrar (syrran och föräldrarna bor bara några meter från varandra) för att äta pizza. Fredagsmys!! Är så jäkla stolt över mig och Chrille, vi har varit duktiga och varken köpt dricka, godis, chips eller skräpmat på längre tid än vi någonsin lyckats hålla. Har inte ens varit sugen! Nu ska vi fira det uppnådda målet genom att förstöra det vi lyckats med, nämligen äta skräpmat. Och det känns lagom bra! Kommer säkerligen ångra mig direkt efteråt men man lever bara några gånger :)

 

Mammas snygging! Oh, du är så fin!


Lösenordsskyddning

Jag tänker lösenordsskydda denna blogg. Så de som vill ha lösenordet får maila till [email protected]

Massa o göra

Oh det är verkligen inte kul att blogga när man inte har nya bilder att lägga ut. Systemkameran är oladdad och vi är lata. Rättare sakt så har vi haft mycket att göra. Idag har vi varit iväg till öppna förskolan för att gå på babycafé och hämta Ians hand&fot avtryck. Det blev väldigt bra som färdigt resultat också! Där träffade vi fler mammor och bebisar och givetvis var Jennie och Linda där, som jag och Ian kanske ska luncha med imorgon, dock kommer det en gubbe från måleri någongång på förmiddagen. Så vi får se.

 

Inte har vi bara varit på ÖF. Vi tog en tripp till apoteket och inhandlade ett parti med hudsalva i&med att Ians kinder har blivit röda och torra efter kylan, samt alvedon till Ian som är bra att ha hemma vid nödfall. Han ska exempelvis få vaccination på måndag och då vet man aldrig om febern är ett faktum. Vi har även varit hos Chrilles mormor och morfar. Där befann sig också Sara (Chrilles kusin) och Ians lilla tremänning, Noel. Fytusan så söt Noel är. Han är lite över ett år och hur gosig och busig som helst. Hoppas verkligen att Ian blir sån! Tycker att det är charmigt med busiga småpojkar vilket jag kanske får äta upp när Ian blir lite större.

 

Nu har vi nyss lagt Ian i sin säng och tillslut somnade han. Vi fick dock gå in ganska många gånger för att ge honom tutten och gossedjuret - OCH vända honom till rygg. Ja, han har börjat vända sig om en hel del nu. Detta upptäckte vi inatt då han verkligen snurrade runt en väldans massa. Det är verkligen hans nya favorit sysselsättning.

 

Efter en häktig kväll med massa städning, disk o.s.v. så ska jag och min stora älskling gosa ner oss i soffan och titta på lite on-demand tv och/eller fortsätta vårt desperate housewives maraton. Ha en mysig kväll!

 

Det var ju ett tag sedan denna bild togs. Lovar att komma med nya snart.

 


ÖF

Kom nyss hem till mamma efter att ha varit på Öppna Förskolan med Ian och pappa Chrille. Idag gjordes hand och fotavtryck som jag och Ian ska hämta i samband med att vi ska till Babycafét och träffa Jennie och Linda med barn på onsdag. Det såg ut att bli väldigt bra!
Wow vad allas bebisar har blivit stora.. Och påtala om stor så gick vi in i skötrummet och vägde Ian. Jaa.. Låt oss säga att han vägde lite mer än väntat. Tippade på runt 8kg, inte ett dugg mer än 8,5 (det var jag bombis på) men han vägde hela 9,3kg. Så här är det ingen nöd! Känns bra att veta att han går upp ordentligt, måste vara otroligt jobbigt när ens barn går åt andra hållet istället.


Nu ska vi smälta maten som mamma lagat och åka och handla blöjor, mat och natti-välling (som Linda tipsade om!).

Utomlands

Vi hade det astrevligt igår med släkten. Vi tittade på gamla videofilmer från när jag och mina syskonbarn var små. Fan vad jag var lillgammal. Jag undrade som 5åring ifall mina föräldrar hade tagit med Aftonbladet till husvagnen (som stod på Skutberget). Helt förtvivlad lät jag! Sedan tittade vi på filmklipp från när jag och min systers familj var iväg till Kreta för två år sedan. När vi hade kollat klart började jag fundera på hur mycket som har förändras. Hur jag såg ut, hur jag var som person för bara två år sedan. Allt är annorlunda. Och det är inte dåligt alls, men väldigt konstigt. Livet kan förändras på en sekund, konstigt nog kan det behövas en påminnelse då och då för att man ska inse att det är så.

Vi pratade även om att vi allihop, min ena brorsa med familj och syrran med familj borde åka utomlands tillsammans inom en snar framtid och det gillar jag! Jag älskar att åka utomlands. Jag känner mig mer hemma i ett medelhavsland än i Sverige. Hade vi haft råd så hade vi nog (jag och min lilla familj) åkt till sommarn, men det lutar nog åt att skaffa sig ett fett sparande och åka sommarn 2013 istället. Givetvis blir det nog något resemål till sommarn också, men skulle nog tippa på att det snarare blir västkusten eller liknande. Någon som har något bra förslag på resemål i Sverige under sommartid, helst med bad och camping/hyrning av stuga och sådant?

 

Idag har vi hjälp min pappa att få hem en soffgrupp från Kil. Detta innebar massa åkande fram och tillbaks med släp. Inte något som hjälpte vår huvudvärk på ett positivt sätt men ändå skönt att komma hemifrån ett tag. Under veckan återstår massa städande, både här och i gamla lägenheten - för på torsdag kommer måleri-gubben och ska kika här och så.. Då vill man ha det fint. Iallafall jag ;)

 

Ian fick en gammal lära-gå-vagn av sin moster som Lukas har haft som liten. Jättesöt! Det ska bli väldigt kul när den kommer till användning. Om man håller i Ians händer/armar så kan han faktiskt ta massa steg på golvet. Hela rumpan skakar dock och det är väldigt obalanserat. Mammas lilla gubbe ♥

 

Gammal bild på mina två underbara ♥


Easy like a sunday morning

Äntligen är vi på bättringsvägen! Smsade till min syster och min brorsa förut för att fråga om det är okej att vi kommer på kalaset ikväll trots att vi har varit dåliga. Och det var det som tur var. Bäst att hålla sig lite på avstånd ändå, man får ju inte vara ego. Så.. ikväll är det 12års kalas. Yey!


Nu ska vi äta lite granna och sen ska vi välja ut kläder tills ikväll.

 ♥

Vänder sig till mage

Stod nyss och diskade efter min och Christians lunch. Mina pojkar höll mig sällskap i köket och de satt på golvet. Chrille la ner Ian på rygg på golvet och rätt vad det var så vände han sig till mage. Vi la honom på rygg flera gånger och han vände sig till mage alla gånger. Så idag... Så har vår lilla skatt lärt sig att rulla över till mage. Han verkade tycka att det var jätte kul själv.

 

Jag älskar Ian över allt annat. Förstår att det är svårt för utomstående och de som inte själva har barn att förstå precis hur stark denna kärlek är. Det känns som att ingenting annat spelar någon roll. Bara Ian är glad, så är min dag gjord. Och jag kan verkligen skatta mig lycklig som inte bara har Ian att älska och bli älskad av, jag har även Christian som är min stora kärlek. Hans hjärta är så stort och jag känner mig verkligen lyckligt lottad över att ha någon som bryr sig om mig så genuint mycket som Christian gör. Oavsett vad som händer på andra håll så kan jag alltid komma hem och veta att jag har min familj, mina pojkar.. Då går det att stänga av allt ♥


Mycket att göra men ingen ork..

Ont i halsen idag också, vaknade av att det skar ordentligt. Ian är snuvig men verkar inte ha några besvär med halsen då han är glad och pigg samt har bra aptit. I och med att Christian inte mår bra idag heller så kommer jag antagligen åka till Bergvik med pappa i eftermiddag. Behöver handla hem matvaror och skaffa ett hänglås till vårt förråd som vi har nere i källaren här för att kunna flytta över saker från gamla förrådet hit. Nästa vecka läggs vår gamla lägenhet ut på hemnet och då kan det vara bra att man har hunnit städa och plocka ur gamla lägenheten och allt det som finns kvar där ska ner i förrådet. Så.. hänglås vore på sin plats!

 

Förstår dock inte hur vi ska hinna med att vara sjuka, åka på kalas, rensa ett proppfullt förråd och flyttstäda en lägenhet innan måndag. Känns som en omöjlighet just nu. Vi har ingen direkt ork för något annat än att ligga i soffan och titta på Desperate Housewives hela dagarna, och leka/gosa med Ian såklart. Igår tog vi en otroligt härlig åktur med bilen, det var skönt för oss alla tre eftersom att vi i princip klättrade på väggarna ett tag där.

 

För att underlätta för min stress så ser dagens lista ut:

  • Viiiila.
  • Vila lite till.
  • Handla med pappa i e.m.
  • Skaffa hänglås.
  • Ta flyttkartongerna (efter flytten) ner till förrådet
    och kanske fylla någon kartong med saker som ska
    förvaras där nere.

...och detta ska hinnas med samtidigt som Ian ska tas omhand. Får hoppas att Christian orkar vara vaken så jag hinner/kan fixa det som behöver bli gjort. Jag måste på något vis få allt gjort för att kunna slappna av! Känner mig så stressad. Får ta lite saker i taget. Men det är svårt att inte stressa när fastighetsmäklarna ligger på en som hökar om att man ska snabba på så att lägenheten kommer ut på nätet. Slutar väll med att jag är flintis efter allt detta (om nu håravfallet var stressbetingat).

 


Ian imorse ♥



Sjukstugan

Idag är det sjukstuga här hemma. Chrille är fortsatt febrig, Ian är snorig (så snorig att han inte kunde somna inatt) och jag har halsont. För att underlätta för Ian inatt så har vi varit iväg till apoteket och köpt nezeril. Han uppskattar  inte nässugen, så det är ju värt ett försök med dropparna.

 

I och med att vi är sjuka så har det inte blivit så mycket gjort idag. Har lagat kyckling, diskat, satt jul-etiketter på julklapparna, försökt att packa upp ytterligare en flyttlåda. Chrille och jag har väll diskuterat lite över hur jag ska göra med pluggningen som jag gärna vill ta tag i så fort som möjligt framöver nu under 2012.

 

Nu ska vi gotta oss framför tvn med choklad och "Karate Kid" från -84 medan Ian sover i vagnen. Förövrigt är Karate Kid filmerna de bästa filmerna jag vet! Jag tycker även att den nya Karate Kid filmen med Jayden Smith är riktigt bra, trots att det är vågat att förnya en gammal klassiker.

 

 

 


Du är min

Nu ikväll har Ian verkligen försökt att prata med oss. Han härmade mig när jag sa mamma och pappa. Då började han säga: MAAA-M. Även om det är ett tag kvar innan han kommer säga mamma och pappa (och förstå att det är vi) så är det ett framsteg och väldigt roligt. Nu ska lillen nattas.

 

Fången.. eller är det toker vi har fått på bild?

Mössan har vridit sig ett halvvarv :)

 


Puh!

Idag har jag packat ur 4 stora flyttlådor med grejer, puh vad trött jag blev i ryggen. Chrille är sjuk idag så vi har inte gjort mycket alls. Han är febrig och allt, min stora gubbe ♥

 

Idag bju'r vi


Gåstol

Igår fick Ian en julklapp i förskott. Det kändes som att han behöver något skoj nu när jag och Chrille måste multitaska. Så, här sitter grabben i sin gåstol. Väldigt fascinerad.


w

Älskar dig!


Vi har flyttat

Nu hinner jag göra ett snabbt inlägg. Ian har precis somnat i vagnen. Denna natt har nog varit den värsta sedan den första veckan (då han var vaken hela nätterna). Han har gråtit och skrikit, ingenting gjorde honom nöjd.. Inte ens mat.

 

Vi har flyttat! Vi har bara lite småsaker kvar i gamla lägenheten. Det gick rätt fort att få hit alla saker trots att det bara var Chrille, brormin och pappa som hjälpte till. Nu väntar vi ivrigt på samtalet om att de ska komma och greja med golv och tapeter, känner inte att vi vill göra iordning för mycket eftersom att det ändå ska flyttas på så småningom. Bilder kommer när det är klart.

 

Igår eftermiddag var iallafall Elin här en sväng och vi drog vidare på Chrilles match på Tingvalla, de tog hem segern. Det var ruskigt kallt, så nu kan snön iallafall inte vara långt bort. Efter matchen blev jag och Ian hemskjutsade av Elin. Väl hemma tände vi adventsljusen, åt mat och därefter lussekatter.

 

Och idag ska vi väll fortsätta att packa upp. Ians säng ska ställas i vårt sovrum och kläder ska upp i garderoberna.


är vi äntligen hemma. Idag har vi packat ner det mesta i flyttlådor och kört det till nya lägenheten (Ian var hos sin mormor och morfar under tiden) och imorgon kommer de starka grabbarna och Elin för att hjälpa oss med de sista lådorna och sedan de stora möblerna. Sen har ju jag och Chrille den härliga flyttstädningen. Ja just det, idag gick vi även till KBAB och beställde tapeter till alla rum, golv till 4 rum, (helrenovering i 4 rum) och vita lister. Inom 6 veckor är lägenheten så som vi vill ha den. Och kan vi äntligen ha inflyttningsmiddag med de närmsta! Längtar enormt.

 

Kommer inte hinna skriva så mycket imorgon tror jag. Så jag passar på att hoppas att ni har en trevlig helg!


Rädsla

Usch vilken kväll det var igår! Vi satt och tittade på film och efter ett tag så gick jag upp och skulle borsta håret framför spegeln i hallen. Rätt vad det är så ser jag att jag har en kal fläck (i storlek med en 5a) ca en centimeter in i håret. Jag vet inte, jag blev så rädd och är på ett sätt rädd fortfarande. Hur kan jag liksom ha tappat håret på en och samma fläck? Jag är liksom helt kal inne i fläcken och håret som är runtom fläcken sitter som ett berg. Hoppas att det växer ut och att det inte är något farligt. Jag ringde nämligen till 1177 och berättade vad som hade hänt och de sa att det antingen är stressrelaterat eller från barnafödandet. Jag nöjer mig med det svaret om det inte är så att jag tappar mer hår eller om jag får besvär på något sätt. Fick faktiskt för en sekund dödsångest, jag tänkte: "Nu är det något allvarligt, jag vill inte dö.. jag kan inte lämna Ian och Chrille nu!" men efter att ha lugnat ner mig så släppte det. Det är inte lätt för en hypokondriker som mig att handskas med sånt här. Någon som har erfarenhet av att tappa hår efter barnafödande eller enorm stress?

 

Jag gick nyss upp från sängen, pratade med mamma i telefonen om gårdagen och så. Ian somnade om runt 10 och sover fortfarande. Snart dags för honom att äta gröt. Därefter sätter jag nog honom i hoppgungan så att jag kan packa lite mer. Idag är det tänkt att jag ska få ner allt från bokhyllorna i lådor, samt annat småplock. När Chrille har slutat ska vi åka över till lägenheten med lite flyttgrejer, lägga in kläder i garderoberna där och sånt. Skit kul faktiskt. Ska även ringa till mina bröder som enligt pappa hade erbjudit flytthjälp för att få veta när det passar dom och om dom verkligen vill. Väldigt snällt och uppskattat isåfall!


RSS 2.0