Pressar vädret

Ikväll hade vi planerat att grilla med Sara, Marcus och deras vovvar på Stockholmsudden på Skoghall. Och just nu hänger allt på vädret och jag avskyr hur det alltid lyckas bli dåligt väder när man ska göra något skoj!
Vi skulle höras av senare i eftermiddag för att se hur vi beslutar oss att göra, typiskt när man har sett fram emot något.

I andra fall får vi ta med oss kycklingen till stugan och grilla den ikväll och gå in o äta. Vi ska ändå dit imorgon då det är sommarfest med släkten och det innebär paketrace, mat och roliga tävlingar. Har även sett fram mot detta, och hoppas även på bra väder imorrn.

Ian sover middag och jag skulle plocka ur och i disken i maskinen och ställa mig och laga korvstroganoff.
Mums!
 
Förövrigt.. Ta en titt på denna bild. De är ju rätt jättelika - pappa Chrille och Ian. Lite lustigt att jag och Ian också har en och annan likhet som samtidigt är en likhet mellan Chrille och Ian. Typ som Ians mun. Ni ser ju att den är jättelik Chrilles på denna bild, men nästan alla säger att han har min mun och näsa och vi kan ju se det själva men samtidigt så matchar den Chrilles också. Häftigt! Jag och Chrille kanske är lika? Haha.

<3

 

Två sötiga bilder

 Två bilder från i förrgår eftermiddag när Ian beslutade sig för att vandra lite på gräsfältet.

Dagen

Yes! Nu funkar det äntligen att ladda upp bilder. Men jag fattar fortfarande inte varför det inte vill funka på det vanliga viset? Jag testade med att ladda hem mozilla firefox och där funkar det, men inte på explorer eller opera, som vi vanligtvis använder.
 

Jag har tagit bilder idag då vi har varit hos mamma och pappa. Har givetvis glömt kameran där, så bilderna kommer imorgon. Men det har varit en bra dag. Startades med en långpromenad i värmen och Ian somnade så gott, Hugo var stennöjd över att gå denna rutt eftersom att han älskar allt "lantligt". Vi gick runt 4H och mötte flera hästar och grisar. Hugo blev skogstokigt glad och ville leka, men man får ju hålla honom tillbaks.


Efter prommen gick vi in och packade matlådorna och åkte till mina föräldrar. Min pappa har ont av ichas-nerven sen några dagar tillbaka och hade helt galet ont idag, så att han var tvungen att ringa 1177 och åka till vårdcentralen och få ett helt apotek med sig hem. Nu blir han förhoppningsvis bättre snart, men detta kunde alltså hålla i sig allt från en vecka till flera månader. Ingenting man vill dra på sig med andra ord, fy för ryggont!
 

Annars har vi en väldigt grinig Ian att göra med idag. Gnäll, gnäll och lite mer gnäll. Trots att man har försökt att vara så larvig och rolig man bara kan så tycktes det inte hjälpa hans humör. Detta är iofs väldigt förståeligt eftersom att Ians första tand "där uppe" håller på att bryta sig igenom ordentligt. Man ser tanden men känner den inte, möjligtvis det som spökar.
På e.m. kom syrran och hennes fästman och son samt Chrille efter jobbet och vi käkade jordgubbar.

Sommaröppnis

Igår var det tänkt att vi skulle åka till en annan Öppna Förskola än den vi normalt är på eftersom att den har sommaröppet men vi ville inte åka själva och vi skulle ha fått sällskap av D och M men de fick förhinder, så istället åkte jag och Ian till en lekpark som ligger ett stenkast från där han ska börja dagis. Vi gungade, åkte rutschkana och Ian satt i en kompisgunga för första gången och verkade tycka att det var skönt att luta sig bakåt och bli påknuffad. Han trippade runt på det öppna gräsfältet och ville upp och känna på bladen i träden. Helt underbart var det. 
När pappa Chrille kom hem åkte vi och hämtade upp parasollet till vagnen som hade kommit hem igår och åkte till svärföräldrarna. Jag fick en jättesuperduper fin tröja som jag är hur nöjd över som helst. Verkligen min stil. 

Idag ska vi "på't" igen och försöka ta oss till Öppna Förskolan. Min mamma kommer på besök efter hennes ärende i stan, så det blir antagligen bara en snabbvisit på Öppnis idag.



Blir coc-ccko!

Blir snart galen på att jag inte kan ladda upp bilder nu sedan blogg.se har uppdaterat sig! Ingen annan som har samma problem?

Midsommar och steg

Vad snyggt det har blivit inne på blogg.se måste jag säga. Lite ovant men man vänjer sig!

Hoppas att alla hade en trevlig midsommar. Det hade vi iallafall med gott sällskap i stugan och god mat/dryck. Vi kom till stugan på torsdagen eftersom att vi hade varit i kontakt med en jägare som säljer klöv som vi köpte till Hugo för att han ska få börja spåra. Vi hade tänkt att gå en spår-kurs men det var liksom ingen idé med tanke på att vi känner såpass många som är kunniga inom området. Kurser är så dyra, och vi skulle få betala över tusenlappen för något vi kan göra själva. Hugo tyckte att det var väldigt kul och han var mycket duktig.

Ian har också haft kul. Han trippade runt när man höll honom i handen, kröp omkring på gräsmattorna, fick massa gott att äta, åkte fyrhjuling och buttades med sin jämngamla kusin. De kommer troligtvis bli som bröder de där två. Man märker redan att de har stenhård koll på varandra, sitter Ian hos sin farmor så ska W upp direkt efteråt. Har Ian en leksak så ska han ha den eller så vill Ian ha det han har.

Hur som helst så tippade vi lite på när Ian kan tänkas börja gå. Ians farfar gissade på max en vecka och idag (2 dagar efter) så har han tagit sina första egna steg. Kan inte fatta det! Christian ropade på mig när jag städade i köket: "Älskliiiiiiiiiiiiing! Koooooom! .... Ian gick" . Sedan ställde vi honom upp på benen och jag satte mig några meter ifrån honom, Chrille släppte och vipps så sprang han i princip till mig. 11 månader, 1 vecka och 2 dagar gammal. 
 
Just nu sover han middag men jag längtar så tills han vaknar så att han kan få träna upp sig mer. Han var så nöjd!

Verkar tyvärr inte som att det funkar att ladda upp bild just nu, men det kommer..



Väggtext

Det är inte ofta jag bloggar i stående position men det gör jag just nu, med laptopen på Ians skötbord faktiskt. Det är rengjort och utlagt på Karlstad Köp och Sälj eftersom att Ian inte längre kan ligga still på det plus att det inte alls passar till Ians inredning därav väljer vi att göra oss av med det istället för att göra om det till en byrå och istället köpa in två vita bokhyllor eller dylikt.

Har precis fått upp väggtexten som sitter ovanför där Ians säng kommer att stå när vi flyttar den till hans rum, vilket lär bli snart..

Min pappa kom hit för 20 minuter sedan och är nu ute med Hugo en sväng. Innan han skulle ut med Hugo så fick han flera blöta snorpussar av Ian. Ja nu har han börjat pussas hejvilt när man frågar om just en puss och delar mer än gärna ut pussar till dom som har lagomt trevlig andedräkt. Han är för underbar.

 

Annars blir det antagligen en ganska ensam kväll nu när Christian ska stanna kvar efter jobbet och sänka bilen, inte för att jag förstår varför det skulle vara bra eftersom att det framkommer titt som tätt "Här kan vi inte åka sen när jag har sänkt bilen..", men det är "snyggt" enligt honom. Man kan väll inte göra annat än att hålla med och ta det snygga före det praktiska. Dagens killar. Enough said?

 

Det blev rätt så väldigt snyggt tycker jag!


Ian 11 månader

Igår var det ingen vanlig dag alls med tanke på att det var Ians 11månaders dag. Det slog mig att det är sista gången som man så ivrigt går och tänker "Ännu en månad närmre hans 1årsdag!" på månadsdagarna. Nästa gång blir han faktiskt ett år och ibland undrar jag vart tiden har tagit vägen? Känns som att jag kläckte honom igår. Kärleken är så stark. Jag älskar min familj så otroligt mycket och jag skulle göra allt för mina grabbar.

 

Vid 11 månaders ålder är Ian en väldigt bestämd kille. Det har han alltid varit men nu är den personligheten så väldigt framträdande i och med att han tar sig fram själv och har börjat förstå att han faktiskt kan få som han vill genom att utföra några stunttrick som att börja gråta, banka och kasta huvudet fram och tillbaks och slå. Om jag exempelvis sitter med laptopen i mitt knä när han är vaken så kan ha få världens utbrott och ställa sig vid mina knän och ta tag i datorn och dra allt han kan för att få ner den i backen och samtidigt gråt-skrika. Allt går över så fort datorn är flyttad. Så fort han hör ett prasslande ljud kommer han i full fart och förstår ganska snabbt att det 90% av gångerna är något ätbart på gång. 

Ian är även en mycket myyycket stabil och äventyrlig och pigg kille. Är Ian glad, då är han verkligen glad så det sprudlar om honom - han kan charma världens bebis-hatare. Men är han sur, då bannemig får man veta att man lever. Jag trodde ett tag att alla bebisar var så som Ian men efter att ha pratat med två stycken förskolelärare som jobbar på Öppna Förskolan så säger de att de sällan ser så små barn med så mycket engergi som Ian har. Han har en vilja och när han har bestämt sig för något så ger han inte upp i första taget. Det älskar jag med Ian. Jag tror verkligen att han kommer försöka nå sina drömmar och det tänker vi som föräldrar uppmuntra. Han behöver inte gå på det säkra för att lyckas.


Ians favoritgrejer/sysselsättningar just nu är att rulla med bollar och att peka. Han står korta stunder utan stöd och tar sig mellan möbler genom att släppa och ta ett steg. Han älskar att äta själv med sina händer och älskar vindruvor. Får han syn på vindruvor så kickar envisheten in och han kommer alltså inte ge upp innan han har fått smaka åtminståne en.


Mamma blev med på kort

För några dagar sedan kom jag att tänka på att jag oftast är den som står bakom kameran. Det är ju självvalt men ibland får man tänka på att det kanske är kul för Ian att ha lite bilder på sig själv med mor-sin, i hans ögon är man ju den finaste kvinnan (hööhööhöö).

När jag nu i efterhand tittar på fotona och lyssnar på denna låt (min gamla favoritcover av Marit Bergman) samtidigt fäller jag en liten liiiten sentimental tår. Älskar dig onge!



Handlat

Igår åkte vi iväg till mina föräldrar och lämnade av Ian för att sedan åka till stan och handla Ians presenter, så nu är vi färdighandlade och väntar bara på lite leveranser från nätet då vi har köpt en väggtext och en tröja som vi har suktat efter till Ian länge. Det blev inte så mycket kläder som vi hade tänkt oss att köpa, så det kanske slinker några fler plagg till presenthögen, annars så fick han ett stort gäng med leksaker. Vi är nöjda med alla köp!


Vi var även till IKEA och köpte den berömda beige:a fottöljen till honom. Har inte hunnit fotografera honom när han sitter i den men han provsatt den igår och verkade aningen förvirrad. Precis som "Hmm. Är det meningen att jag ska sitta här? ... 0_o .. eller ska jag .. stå?" och två sekunder senare ställde han sig i den och började studsa, det slutade med att han fick komma ner på golvet och undersöka den istället.


Vad mer? Mja, ska väll tilläggas att Ian har börjat peka väldigt mycket de senaste 3-4 dagarna och försöker säga något samtidigt som jag tror är "Där!". Han har även börjat visa mer och mer att han vågar släppa taget om saker han håller tag i för att ta "ett steg" utan stöd för att nå något annat föremål.



Grillat

En kanonbra dag som inte innefattade träning utan istället massa god mat i form av grillat.
Min syster och hennes familj kom över till mamma och pappa och har varit tillsammans ända sedan 13 tiden idag. Sånna dagar då vi faktiskt umgås allihopa är väldigt få men så jäkla underbara.
Ian har varit glad i i stort sett hela dagen. Han har krupit runt på gräsmattan, gungat i hamocken, kastat boll med Hugo och kissat på golvet + två mattor (hela 4 gånger) under kvällens gång.

Nu är systemkameran iallafall laddad och det innebär att jag kommer vara bättre på att ta bilder än vad jag har varit de senaste dagarna/veckorna.

Nationaldagen

Det är väll inte helt ovanligt att man inte firar Nationaldagen på något speciellt sätt här i Sverige och det har vi alltså inte gjort. Men i och med att Chrille var hemma idag tänkte vi göra något som vi annars inte brukar göra. Det blev en båt-tur med bussbåten från Karlstad till Skoghall.
Ian var först ganska glad och verkade tycka att det var kul att åka båt men det utbyttes snabbt mot skrikande och gnällande eftersom att vår pojk vill att det ska hända supermycket hela tiden och det blev tröttsamt att sitta i en båt i en timme. Efter att ha busat med honom hela tiden i form av kittlande och titt-ut:ande samt dragit på sig sjösjuka kom vi i land och besökte mina föräldrar en snabbis för att sedan bli upphämtade av Chrilles ena syster. Eftermiddagen spenderades med Chrilles familj där vi åt grillat, mums.

Nu på kvällen har vi åkt och köpt oss en varsin liten godispåse istället för att åka och träna som vi egentligen skulle göra. Bra va? Vi tar det imorgon istället. Jag har ju skaffat ett video med "fatburning workout" som jag ska påbörja imorgon och samtidigt vara med och springa spåret på Kilene och jag är bestämd på en lyckad viktminskning. Har börjat med lätt-produkter till mig själv, samt att jag äter mycket mindre portioner, mindre dressing och feta såser och mindre söta drycker - alla dessa småsaker som jag förut har frossat i. Det lär ju hända mycket om man drar ner på "bovarna" och börjar träna regelbundet när kroppen är van att inte träna alls.

Bilder från gårdagen

Beställning

Ian var hos sina kusiner igår kväll medan jag och Chrille tränade. Puh! Det var jobbigt och jag orkade inte alls springa så mycket som jag hoppades på, men det är som Chrille säger. Om jag bara pressar mig och fortsätter såhär så kommer jag orka jogga stora delar av 4.5km spåret på nolltid.

Vad gör vi nu? Ian har somnat en stund och jag skulle upp och passa på att göra mig iordning men jag fastnade framför datorn och Lekmer.se istället eftersom att jag håller på att göra en beställning på massa grejer till Ian.
1 månad och 10 dagar kvar tills han är ett år. Wierd! 0_o


Reseplaner

Helgen har bjudit på kalas och bilstädning och det har funnits något att göra hela tiden.
Igår var vi blandannat iväg till svärföräldrarna för att säga hejdå till svärmor som åkte till Rhodos igår kväll med sin ena syster och mamma. Underbart för dom! Dom förtjänar verkligen att få komma iväg till lugn och ro, sol och värme. Samtidigt kan man inte hjälpa att man blir lite avundsjuk. Vi var ju lite över-optimistiska ett tag och trodde att vi skulle ha råd att åka någonstans detta år, så är det ju inte riktigt eftersom att det finns 100000 andra saker vi behöver. Just nu ett lastgaller och Hugo som ska få gå några kurser, och det är inte billigt. Målet är att åka till antingen Turkiet, Bulgarien eller Cypern nästa sommar, men om det kommer andra kostsamma saker ivägen så kommer det prioriteras över detta.

Men vi ska iallafall resa någonstans i Sverige detta år. Först hade vi tänkt Astrid Lindgrens Värld med övernattning men Ian har ju inte riktigt "den" åldern inne för att kunna uppskatta det på samma sätt som han kommer göra om 2-3 år, så det får vänta och han har ju inte blivit introducerad någon A.L film ännu. 

Istället får det bli Skara Sommarland eller någon annan vattenpark eller Kolmården eller något annat zoo. 
Vad kan en ettåring uppskatta mest? Det vet jag inte riktigt..

Vad glad jag är :D .. yeeeeyyyyyyyaahhnnn... nnn.. nää :(

Yay! Jag var väldigt glad när jag såg att Ians inbjudningskort till ettårsdagen hade kommit i brevlådan. Mindre glad blev jag när jag märkte att jag hade missat att skriva med en grej, fick räkna till 10 där ett tag och intala mig själv att inte bli förbannad. Jag blir ju så trött på mig själv ibland. När jag ska göra något som jag är "exalterad" över så blir jag så jäkla slarvig. Ni kanske känner igen er? Nu var det väll inte den största missen någonsin men ändå. Jag hade skrivit: "Mina små kusiner och jag har fiskdamm att se fram emot!" men han har ju även små tremänningar som kommer. Oh doh! Jag får lösa det så snyggt som möjligt genom att skicka med en extra-lapp även om det känns dret, bara att hoppas att ingen tar illa upp bara. Jag och "släktnamn" (såsom tremänning, svåger, "båger-måger-låger-gaaaaahhhhhh" ja ni fattar.. arg här) går inte ihop.

Framsidan blev bra, iallafall något.. ;)

Kastar saker

Igår började Ian med en grej. Nämligen att kasta saker omkring sig som han aldrig annars brukar göra. Startade med att han kastade med sin napp. Han hade den i munnen för att sedan ta ut den och kasta den flera meter bort, kryper asfort och hämtar den och upprepar sedan detta - om och om och om igen! Idag gör han samma fast med en boll! Sötig han.

 

Nu sitter Ian och jag och tittar på gamla foton från när jag var liten. Så härligt!

 


Lång dag (?)

Ska väll inte sitta här och spekultera men det känns som att det kommer bli en lång dag för mig och Ian idag med tanke på att pappa Chrille ska iväg på paintball med jobbet och därefter grilla med dom. Vädret tillåter inte direkt världens utevistelse för oss idag så det är svårt att komma på vad man kan tänkas göra en dag som denna. 

Antagligen åker vi väll till mina föräldrar sålänge så får pappsen hämta upp oss när han är färdig! :)


Kiss

Godmorgon från oss här i vardagsrummet! Jepp, det är här vi har sovit inatt eftersom att Hugo kissade i sängen igår. Hans kiss stank värre än världens kattpiss och vi har ingen aning om varför han kissade i sängen överhuvudtaget då han precis hade varit ute på promenad och gjort sina behov (..och vi gick en bra bit eftersom att jag skulle förbi och titta på Ians förskola återigen) + att han inte hade visat sig utanför sovrummet sen vi kommit in.

Vi funderar över ifall det kan röra sig om urinvägsinfektion, men man kan ju tycka att han skulle ha lite mer "besvär" så att säga, kanske att det skulle göra ont när han väl kissar - för på promenaderna är han som vanligt. Någon som har kunskap/erfarenhet av urinvägsinfektion hos hundar? Eller hundar som kissar inne trots att de inte borde vara nödiga? Kan det vara så att han märker revir?


Hur som haver så gick det verkligen inte att stå ut med stanken igår så vi fick åka iväg med bäddmadrassen till Chrilles föräldrar som har en häftig matt-dammsugare som vi körde på den och därmed behövde den torka under natten. Alla sängkläder tvättades och nu luktar det något bättre här hemma. Det blev vardagsrummet inatt med andra ord! Liiite mysigt att somna till tvn iallafall.

 

 


RSS 2.0