Bilder

 

 


Saker och ting

Fått hem nya kökshanddukar, en luvtröja och ett bamse-set (tallrik, skål, pipmugg och bestick) till Ian.

 


Fönsterlampor

Har nyss kommit hem från mamma. Vi har varit där under dagen eftersom att gubbarna som grejar med golvet berättade att de skulle väsnas under dagen och spackla och sånt. Direkt när vi öppnade ytterdörren träffades vi av en häftig doft. Det luktar faktiskt förfärligt. Men vi håller på att vänja oss allihopa!

 

Här hemma har vi en väldigt farlig kille som finner det väldigt fascinerande med våra röda lampor som vi har i vardagsrumsfönstret. Vi är givetvis där och tar bort honom och säger "Aj-aj" och erbjuder honom en leksak, men den hamnar snabbt på golvet och så traskar han tillbaks till fönstret. Det är ju inte bra att det är så, men samtidigt kan man ju inte göra annat än att tycka att han är gullig och att han har en stark vilja. Får hoppas att det går över snart dock. Han är ju inte långt ifrån att vilja välta våra blomkrukor också så på det sättet är det jobbigt med stora fönster, fönsterbrädan hamnar ju så långt ner. Perfekt höjd för honom.

 


Har blivit fyndig

 

God morgon allesammans. Har nyligen ätit pannkakor till frukost, det var väldans gott. Nu ligger vi i sängen och väntar på att de ska komma och lägga golvet. Jag fyndade även idag på "Karlstad Köp och Sälj" (sko&hatthylla + hängare för 50 spänn). Nu får vi se ifall de passar in i vår hall när den är färdig. Man kan ju iallafall testa och se. Det såg hur som helst ut som något som skulle passa in.


Rörigt

Vi åkte iväg och tränade förut iallafall och därefter hämtade vi Ian hos moster Sandra och åkte hem i ilfart. Imorgon kommer de nämligen och ska lägga golv i vårt och Ians sovrum och vi var tvungna att tömma allt som fanns i dom rummen. Rätt mycket med andra ord. I Ians rum har det varit fullt med flyttgrejer, kartonger och annat. Nu står allt i vardagsrummet och det är här vi ska sova inatt. Ian ligger redan i spjälsängen och snarkar högt och tydligt. Medan vi har ställt madrasserna där soffan stod och ska ligga i sängen och mysa till det med Desperate Housewives. Det är inte varje dag! Lite mysigt är det faktiskt!

 

Du är så fin, min skatt!


Ian talar ut

"Hej. Ian häär!! Jag och mamma har precis badat och nu ligger vi i sängen och har det skönt. Det är härligt att få ligga utan blöja lite då och då, men mamma är rädd för att jag ska kissa ner över allt. Jag har ju gett henne en anledning till att vara rädd för det. Jag har kissat på mamma och pappa så många gånger så jag har tappat räkningen. Jag har till och med lyckats kissa mig själv i ansiktet. Men jag skakade av mig det och gick vidare med livet. Men nu är jag en duktig pojke och håller det inne tills blöjan är påsatt!! Så mamma... Du behöver inte oroa dig :-) Hejdåååå"


Voff

Igår var vi hela dagen hos en familj som vi lärt känna från BVC som också har hund. Deras hund älskar verkligen Hugo (då de har träffats förut) och barn. De har två döttrar som är 3 och 5, och en son på 6 månader. Väldigt roligt för Ian, och på tala om Ian.. han fick sig många goda skratt! Till helgen ska vi passa deras vovve och det ser vi fram emot allihopa.

Efter att vi kommit hem kom Chrille på att vi hade skrivit i "Karlstad köp och sälj" på facebook och köpt en byrå som jag helt hade glömt bort, den skulle hämtas en halvtimme efter att vi kom på det. Så det var bara att sätta sig i bilen och åka iväg med en gång. Nu står den så fint i vår hall.


När Christian kommer hem i eftermiddag ska vi iväg till IKEA och skaffa en dörrmatta och lite annat smått och gott. Det är ju sjukt vad vagnen drar in skit såhär års. Därefter har vi ett träningspass inbokat, men som det ser ut nu så kanske det blir inställt för vi är så jäkla genomförkylda allihopa.

 

En liten Ian


Handlingsdax

Gud så kul vi hade igår när vi tränade. Vi var 20 minuter för tidiga när vi kom dit men eftersom att banan var ledig så fick vi tjuvstarta och det alltså träning i över en timme. Idag har jag sinnesmycket träningsvärk och det är så jäkla gött! Vi ska köra igen på måndag (då ska vi även skaffa oss ett varsitt årskort) och Ian ska då vara hos sin moster i en timme på kvällen medan vi tränar.

 

Idag fick ju jag och Christian sova ut eftersom att Ian sov borta inatt. Det var riktigt härligt. Vi hade tänkt att ta tillvara på gårdagskvällen men så blev det inte riktigt för vi däckade båda två framför en film, sedan blev det bums i säng.

 

Efter att vi hämtat Ian och fick höra hur det hade varit för dom under kvällen och natten så åkte vi direkt till Bergvik och där har vi varit ända tills nu. Chrille köpte en grej till bilen, jag köpte en ny plånbok som jag är jättenöjd med och sedan åt vi mat och därefter handlade vi. Det blev en riktigt stor handling idag men det blir gött att slippa handla inom den närmsta tiden. Vi har köpt Ians första tandborste och tandkräm eftersom att jag fick höra på BVC att man borde börja borsta tandköttet vid runt 6 månaders ålder för att de ska vänja sig. Kunde inte ro för att det kändes lite konstigt att min lilla kille är så stor. Hur som helst.. När vi kom hem så sa Chrille: "Kan inte du packa upp kassarna?". Fattade med en gång att det var något lurt. Och tillslut förstod jag varför. Han och Ian hade nämligen hittat en "Världens bästa mamma"-mugg. Mina killar är så underbara!

 

Min stora älskling marinerar just nu kött, eftersom att han ska grilla med en hemmagjord marinad idag. Han har köpt massa grejer till sin marinad, får hoppas att han tillåter mig att dela med mig av receptet om det blir en lyckad smak. Nu ska jag passa på att ha lite kvalitétstid med Ian innan jag ska ställa mig och diska.

 

Awwww...

 

 


Ansökt

Pratade med hyresvärden igår och äntligen ska vår helrenovering börja. Till veckan ska de byta golven och listerna och därefter kommer tapet-snubbarna och sätter upp allt. Härligt att bli färdig snart! Har ju längtat så. Olägligt nog så hemsöks vi av "pälsängrar" som tar sig in via ventiler (sa de på anticimex). Det är de där små djuren som tuggar sönder textiler. Som tur är så har vi inga i garderoberna eller någon annanstans vad jag har kunnat se. Helstädade lägenheten så noga igår efter att jag fann några larver, var så noga att jag till och med tog bakom spisen. De vandrade bakom vår förstärkare i vardagsrummet. Ush så äckligt. Anticimex kommer också till veckan och sanerar så att vi slipper de små odjuren när vår lägenhet ska bli så gott som ny.

 

Jag har precis sökt distansutbildningen i Nacka med kursstart i mars. Nu ska jag bara skicka massa papper både hit och dit och sedan hoppas på att bli antagen. Flera av kurserna som finns i utbildningen har jag redan gått, så förhoppningsvis kan man få skippa dom. Jag är verkligen inte smart när det kommer till ansökningar till grejer, så det är tur att man har en pojkvän som är det. Nu måste man ju ringa CSN och krångla. Ska bli spännande och se hur det går att ta hand om en unge samtidigt som man pluggar. Men det ska nog gå. Annars får jag sätta mig och plugga när Christian kommit hem från jobbet. Det är ju inget annat att göra. Om jag känner att vårdyrket inte passar mig så är det ju bättre att ta tag i det nu än att fortsätta att jobba inom något som jag känner att jag inte vill vara kvar i speciellt länge till.

 

Ska strax värma mat till Ian och sedan ska vi gå till centrum och handla. Ian behöver gröt, välling och ersättning + att jag ska hämta ut ett paket. Stackarn är ju så jätteförkyld idag så jag undrar hur det ska gå ikväll när han ska sova hos sin mormor och morfar. Vi får hoppas på det bästa, annars får vi åka och hämta honom. Bortsett från att Ian är sjuker så är jag sjukt taggad inför kvällens träningspass och om vi tycker att det var roligt så köper vi oss ett varsitt årskort där och då. Det kostar 2000:- per person (squash+gym) och det är väldigt billigt.

 

Magen 6/7-11 alltså på BF (men inte ville han komma ut då inte).


Krasch!

Babyrytmiken var ju inte riktigt som jag trodde att den skulle vara. Kan dock bero på att man kände sig väldigt utanför med tanke på att de flesta kände varandra och jag var där ensam med Ian eftersom att både Linda och Jennie med barn var sjuka. Som tur är flyttas vi återigen till Mörmogård (där vi skulle vara från början) eftersom att de delade gruppen på två. Hoppas det blir bättre nästa gång. Efter babyrytmiken gick jag och Ian en promenad hem till min mamma. Där lagade jag mat och Ian sov en stund i vagnen. Fick även ta med mig lite prylar hem som mamma inte hade någon användning för, såsom fyrkantiga tallrikar (som jag alltid velat ha), potatispress, oanvända matlådor som passar perfekt till Ians mat.

 

Pappa Chrille jobbade över och kom inte förän klockan 7 och då åkte vi hem ganska snabbt. Vi har grejat lite och jag har blivit en "glasburk" fattigare då jag skulle flytta den till skafferiet men tappade den påvägen, då blev det dammsugning och hela köret.

Ja, så här sitter jag nu och väntar på att Christian och Hugo ska komma in efter promenaden. Ringde nyss och bokade tid på racketcentret till på fredag då vi är "barnfria". Ian ska nämligen sova hos mormor och morfar ifall allt går som det ska. Härligt att få komma ut och träna utan att ha en tid att passa när man är färdig, det kanske slinker ner ett restaurangbesök därefter också.

 

 


Babyrytmik

Idag är det äntligen dags för att åka på babyrytmik. Fick ett samtal häromdan från Jennie att babyrytmiken flyttats till Arken (som ligger en bra bit bort från stället vi egentligen skulle vara på). Detta gör att jag måste kolla bussar på ett annat sätt. För jag hade tänkt att gå av så att vi slipper gå så långt i kylan.

Tills dess ska jag greja lite här hemma och ge Ian tidig lunch.

 


Duktig kille


Huvudvärk

Har så ont i huvudet att jag vet varken ut eller in idag. Ian verkar inte vara alltför pigg han heller. Han hostar och nyser för fullt. Startade morgonen med dammsugning och sedan gröt till Ian. Därefter har vi suttit i soffan och gosat länge, tittat på "Sveriges mästerkock" på on-demand tv eftersom att vi har missat alla program. Till detta åt vi kiwi och vindruvor. Nu hoppas vi att huvudvärken släpper! Ian tröttnade på att gosa med mamma när jag råkade zappa förbi och det visade sig vara "SpecialAgent Oso" på Disney Junior. Nu sitter han på första parkett med gåstolen.

 


Att likna någon

Dagen började med ett besök hos Ians mormor och morfar, för att sedan åka till hundgården och busa med Hugo. Kan ju bara säga att Hugo var överlycklig! Det kan jag förstå. Vi har varit världens sämsta hundägare under föregående vecka eftersom att vi aldrig var hemma i princip. Denna vecka blir antagligen inte så mycket bättre eftersom att ett beslut togs att mormor ska stanna kvar på sjukhuset ytterligare en tid. Så imorgon åker jag och Ian dit efter lunch för då kommer antagligen min mamma dit också.

 

Ville även passa på att säga att jag börjar se att Ian faktiskt liknar mig minst lika mycket som han liknar Christian. Det kanske är svårt att se på bilder. Började med att BVC-sköterskan sa: "Guuuuud vad han är lik sin mamma när han skrattar!" och sedan har de kommentarerna bara flödat in från alla håll med personer som tycker att han sakta med säkert börjar likna mamma. Och ja, han är faktiskt lik mig när han skrattar. Han har min mun och det är något som jag är säker på (vi båda har samma "pigg" på överläppen, som pappa Chrille brukar säga). Känslan av när någon säger att man är lik sitt barn är obeskrivlig! ♥

 

 


Köttfärssås till 6månaders

Igårkväll handlade vi endel inför veckan. Mycket var faktiskt till Ians mat som ska frysas ner. Idag började jag med att göra en köttfärssås med spaghetti. Ian har precis ätit en portion till lunch och verkade uppskatta det.

Såhär gjorde jag för er som vill testa att göra den till era småttningar:

Köttfärssås m. spaghetti a la Sofia
ca. 8 portioner (för en storätare)


Köttfärs

1 burk krossade tomater

Purjolök

Liten bit rotselleri

1-2 palsternacka

1-2 morot

½-1 vitlöksklyfta

4-5 st blomkålsbuketter

4-5 st broccolibuketter

2 krm oregano

1 krm currypulver

1 puff med svartpeppar

Spaghetti

2 tsk rapsolja

 

  1. Koka upp vatten och lägg i så mycket köttfärs du behöver/vill ha. Tillsätt ingen krydda.
  2. Skala och tärna morot, palsternacka och rotselleri. Koka upp vatten och lägg ner det i vattnet.
  3. Nu kan du sätta på spaghettivattnet och sedan koka spaghettin så att den är färdig för att mixas om du hade tänkt att göra det. Det spelar liksom ingen roll om spaghettin och köttfärssåsen är färdiga samtidigt.
  4. När köttfärsen är ordentligt genomkokt så silar du av vattnet och lägger tillbaks köttfärsen i samma gryta som den kokade i. Häll i lite vatten och ställ tillbaks på plattan. Ha i en burk med krossade tomater och börja krydda med oregano, curry och svartpeppar. Kryddor i sig är ingenting som är farligt för bebisen i måttliga mängder. Däremot ska man absolut inte salta och tänka på att det inte ska vara starkt!
  5. När du har kryddat och smakat så att allt är okej hackar eller pressar du i vitlök och lägger till sköljd och hackad purjolök. Nu låter du detta koka på medelvärme. Rör om då och då och se till att det inte blir för torrt så att det bränner fast, du kan därför tillsätta lite vatten för att vara extra säker.
  6. Känn nu efter ifall moroten, palsternackan och rotsellerin börjat mjukna. När de har börjat mjukna  tillsätter du blomkål och broccoli i samma gryta. När blomkålen och broccolin är färdiga kan du hälla av vattnet och häll även i lite av vattnet i mixern, det ger bättre konsistens när du nu ska mixa ihop detta. När du har mixat färdigt kan du hälla ner purén i en ren djup och stor skål.
  7. Nu är det dags att mixa spaghettin och köttfärssåsen tillsammans i mixern. Det kan behövas vatten för att få rätt konsistens. Tillsätt 1-2 tsk rapsolja, eftersom att små bebisar behöver extra fett. Det rekomenderas att använda oljor såsom rapsolja och olivolja, men det finns vissa flytande margariner som också går bra. Rådfråga på BVC.
  8. Till sist, blanda ihop köttfärssåsen och spaghettin med rotfruktspurén. Nu har din bebis massa nyttiga måltider i frysen!

 

+ curry.

Färdigt!

 

 


In a rush

Har märkt att jag blir mycket piggare när jag går upp tidigt på morgonen, även om Ian fortfarande ligger och sover. Får en annan typ av energi och det gillar/behöver jag. Nu ska jag strax väcka lillen som sover en liten tupplur, han ska nämligen äta lunch och sedan tar vi bussen in till stan och möter mamma och syrran.

Efter att vi har ätit på stan, vaccinerat Ian och varit på biblioteket så ska vi åka in till CSK där mormor ligger. Ha en bra dag allihopa!

 

Ian med prästen


Frånvarande

Dom senaste dagarna har inneburit kaos i mitt huvud. Min mormor har nämligen fått en hjärtinfarkt och ligger nu på sjukhuset då hon klarade sig. Ballongsprängningen som de skulle utföra funkade inte eftersom att hennes kärl var för förkalkade, de ansåg att det var för riskabelt att göra något och jag känner därför att jag behöver vara med henne så mycket som möjligt, det innebär att jag inte prioriterar speciellt mycket annat än att jag och Ian ska tillbringa all möjlig tid med henne. Ian och mormor var så söta igår när de lekte med Ians "pingu-leksak", det är något jag aldrig kommer glömma. Det betyder så otroligt mycket för mormor att vi är där. Och jag tänker aldrig svika henne. Jag och min mormor har varit väldigt tajta, mer tajta än vad de flesta är med sina mormor:ar. Stora delar av min barndom ville jag vara med henne, hon var som min andra hälft. Var alltid så orolig för att något skulle hända henne, så orolig att jag tillslut trodde att hon var odödlig och nu när hon faktiskt råkat ut för detta så känns det som ett bakslag för mig då jag faktiskt har tvingats acceptera att hon, liksom alla andra, kan drabbas av sjukdom. Min mormor kommer alltid bära med sig mer än halva mitt hjärta, jag känner allt hon känner.

 

Igår var det fullt upp hela dagen. Jag var hos doktorn och fick konstaterat att jag antagligen har fått "alopecia areata" som är en hårsjukdom som man kan drabbas av helt utan anledning, oftast bryter det ut efter graviditet om det ligger latent i kroppen. Jag tog några ämnesomsättningsprover för att utesluta något annat. Och om det kan tänkas vara något annat så får jag ett samtal inom en vecka. Detta känns fruktansvärt trist och var liksom grädden på moset när man tänker på alla känslor som far i kroppen med tanke på vad som hänt.

Vi var även iväg till BVC med Ian som skulle på läkarbesök. Där sa de att Ian är väldigt stark för sin ålder, väldigt nyfiken och lyhörd för sin ålder och att han är låååång. Han går snart över det allra översta kurv-sträcket. Det är lååååångt. Nu börjar jag förstå varför han inte ser så knubbig ut som många andras "tunga" bebisar kan göra. Det jämnar liksom ut sig med tanke på att han är så lång.

 

Har sovit 1-2 timmar i två nätter nu eftersom att jag ligger och tänker tillbaks på den gamla tiden då jag sov hos mormor på alla vardagskvällar i flera år när vi bodde grannar. Det resulterar sig i att jag är väldigt trött och känner mig som jag gjorde när vi låg på 11:an efter att jag fött Ian. Känns som att jag befinner mig i dvala. Ingenting känns på riktigt. Funderar starkt på att göra en kopp kaffe så att jag kommer igång. Lovade mormor att jag och Ian skulle dyka upp nu på förmiddagen och det tänker jag hålla. Så nu ska jag störa Ian när han tittar på "Musse Piggs klubbhus" och ge honom lite gröt så att vi kan ta bussen in till mormor.

 

När Christian har slutat i eftermiddag kommer Alex hit en stund, så det blir nog en hemmakväll eftersom att mormor får fler besökare. Det är skönt att veta att hon slipper vara ensam. Hade hon tvingats vara ensam hade vi åkt dit.

 

Imorgon ska jag och min mamma till vårdcentralen med Ian där han ska få TBC vaccinationen, pappa Chrille kan inte följa med med tanke på att han jobbar. Innan vaccinationen ska vi äta mat på "Mitt i City"-köpcentret eftersom att jag har längtat efter deras Wok-restaurang. De har grymt god mat! Det vill säga, om man får i sig något. Har typ ingen matlust. Hade även tänkt mig en sväng till Biblioteket och se vad man kan tänkas hitta för böcker till mitt lilla gullefläsk (som morfar brukar kalla honom).


Skratt

Vi har spenderat mycket tid nere på golvet idag. Finns det något Ian avskyr så är det att ligga på mage och det börjar oroa mig lite eftersom att han inte får någon riktig chans att träna på att börja krypa om han inte ligger fri på golvet. Vad jag än försöker med (att sitta bredvid, att ligga på mage bredvid jag också, ha fullt med leksaker runtom honom) så tycks det inte fungera. Många säger: Ja men det är bara att låta honom ligga, så vänjer han sig. Men det är väldigt svårt att låta honom ligga när han oftast efter 5 sekunder börjar gråta och gallskrika och när det faktiskt är rätt uppenbart att han inte vill. Det må hända att han vet att jag kommer ta upp honom och därför har han lärt sig att börja gråta för att jag ska "göra något åt saken" men fortfarande är det inte roligt alls när han lägger ner huvet rakt i golvet och skriker, förr eller senare måste han ju få komma upp. Så jag vet inte. Det är väll bara att fortsätta små stunder fast ofta. Lite jobbigt när man hör om andra bebisar som älskar att ligga på mage och pillra med leksaker. Min lilla snuttis tycker nog att det är kul, tids nog. Just nu är det roligare att sitta i mammas och pappas knä och leka med leksaker eller leka med leksaker i gåstolen.

 

Nu har Ian ätit upp all nerfryst köttfärssås som jag gjorde härrom veckan. Den var inte så populär i början, tror att det var vitlöken som var för "häftig" i smaken för honom. Konstigt nog så älskade han den idag, så han kanske behöver lite tid för att lära sig att tycka om saker och ting. Kanske är så för allas bebisar? Med tanke på detta ska jag koka potatis åt honom lite oftare, för det är något han verkligen är nära på att spy utav.

 

Ni skulle förresten ha hört Ian skratta förut. Jag har nämligen läsglasögon som jag inte har använt på ett tag, och när jag satte på mig dom så var jag jätterolig tydligen. Han var helt i extas och han försökte ivrigt rycka av mig dom. "Mamma ska inte ha glasögon!" typ.. Det är jävligt kul att märka av Ians personlighet, vad han tycker är kul och vad han tycker är mindre kul. Vissa bebisar kan ju exempelvis se helt stenallvarliga ut när någon i omgivningen slår sig eller ramlar eller något, men Ian - han asgarvar. Samma sak när Hugo hoppar upp på mig så att jag får ont någonstans eller om vi skäller ut Hugo. Skadeglädje eller? Haha.

 

Snart slutar pappa Chrille och då har vi inga som helst planer men däremot har vi massa disk som ska bort idag. Det är måndagsplanen! Tills dess att Christian är hemma så ska vi bara sakna honom. Ian sover dock, så jag får väll sakna honom i min ensamhet..

 


Bilder

Hitta några sötnötiga bilder när jag kikade igenom datorn.

 

Göbben grillar för fullt i gamla köket.

 

Lilla bebis-Hugo.

 

Hug-(ina)o.

 

Myser för fullt.

 

Höggravid galen kvinna..

 

Det gick snabbt från att vara glad till att gallskrika, märkte jag.


Morfar äger

Ian ♥ Morfar

Ian talar ut

"Hej jag heter Ian för er som inte visste och jag tog lite webcam-bilder på mig sjäv så att mamma har något att lägga upp på sin blogg som faktiskt ska handla om mig. Hejdå!!!"

"Ni får en liten bild på mig när jag är sne också. Visst är jag söt? Hejdå igen!"


Ägg

Började morgonen med att äta frukost tillsammans alla tre. Rostat bröd för pappa, Ian och mamma käkade istället omelett. Det var faktiskt Ians första ägg någonsin, och jag är osäker på om han verkligen tyckte att det var gott eller om det bara var kul att gegga runt med äggbitarna. Han var så söt under frukosten iallafall! Han såg riktigt fundersam ut. Efter vi hade ätit lite tog vi en långpromenad runt Romsta' och pratade om lite allt möjligt, helt sjukt mysigt!

 

Ganska snart efter att vi kommit in ringde mamma och pappa och berättade att de snart var här. De hade köpt med sig lite frukt till Ian och kaffebröd samt coca cola till oss. De hjälpte även till att äta upp resterna av marängtårtan som blev över från igår. Så nu finns det inga onyttigheter kvar.

 

Jag trodde att det skulle bli en lugn eftermiddag och kväll när besöket lämnade oss vid 4 tiden. Och precis när jag hade satte på mig långkallingar och ett slappt linne så ringer Chrilles telefon. Då fick vi skynda oss, eftersom att Chrille tydligen hade missat att det var match idag. Hehe. Som tur var så sov Ian hela tiden och verkade inte tycka att det var kallt och jag lånade Chrilles underställ (som jag fullkomligt älskar, vill också ha ett likadant!!!) så jag slapp iallafall att frysa. Hugo däremot.. Ja låt oss säga att han var förjävlig (och då är jag ganska snäll). Han var asnervös när vi ställde oss vid läktarn. Han grina och skällde, försökte till och med springa på folk som gick förbi. Han morrade och grejer. Blev nästan lite rädd där ett tag, tillslut var jag tvungen att gå tillbaks till bilen med honom. Folk måste ha trott att jag inte hade någon som helst pli på honom och det hade jag ju i&försig inte. Förövrigt är jag riktigt stolt över Christians spel idag. Han var riktigt duktig och briljerade!

 

Nu har vi kommit hem och jag har gjort matlådor till mig och Christian inför morgondagen, Ian har fått välling och just blivit lagd. Nu lyssnar han på Bamse i sängen eftersom att han verkade ha svårt att somna, måste vara för att han sov under matchen. Vi brukar säga att han inte får sova något efter klockan 6 för då brukar det alltid bli såhär. Ska snart tappa upp ett fotbad till mig och Chrille ska starta igång den första Anaconda filmen som han är förbryllad över att jag aldrig har sett. Vi försökte nämligen se den igår eftersom att "The dentist" var så jäkla usel, men Chrille somna på min rumpa precis i början av Anaconda, haha. Och jag.. Jag somnar under introt till alla filmer vi försöker se. Desperate Housewives är det enda jag tycks hålla mig vaken till.

 

Imorgon bitti ska jag ringa till vårdcentralen, för min "kala fläck" har blivit större. Hoppas att jag får komma så att han kan titta på det och möjligtvis säga vad han tror att det kan vara.

 

"Hm... Är det meningen att jag ska äta det där??!"

 


Älskling

Idag är ingen vanlig dag. Ian blev ett halvår för någon minut sedan (10.37). Kan inte förstå att han har funnits inuti mig och nu är han en egen liten individ med egna viljor. Med perfekta små tår, fingrar och ögon som tindrar. Jag älskar dig, min son! Ser så mycket fram emot allt roligt vi ska få uppleva tillsammans.

Fisk

Nu sover Ian middag och jag har lagat ihop fisk med rotfrukter som han ska få i eftermiddag. Det har varit en häktig morgon eftersom att det kommer besök hit vid tre och vi städade aldrig igår. Tårtorna är iallafall gjorda men nu väntas ytterligare lite disk som blev efter fisken.

 

Pappa och Ian i badet tidigare idag


Hungrig

Sitter och väntar på att min stora gubbe ska bli färdig med maten.

Idag är det han som lagar, mums. Lövbiff är ju aldrig fel!

Nu ropade han också, vilken tajming!



For me, it's you

♥ For me, it's you ♥

 


Skönt med fredag

Idag är det äntligen fredag och det ska bli så himla skönt att bara få ta det lugnt med mina pojkar. Kvällen bjuder på massa lek och tid med Ian, en lång promenad och därefter god mat och Desperate Housewives. Vi ska väll klämma in en handling någonstans i det hela. För imorgon kommer Chrilles mormor och morfar, samt syster med familj. Till dom ska vi göra samma marängtårta som jag gjorde när våra föräldrar var här, då behövs det lite grejer.



Tårar

Jag skulle nyss in och kika lite på sex-månaders bebisars utveckling. Sökte då på google och ganska högt upp låg det en rubrik som sa: "Vår bebis på 6 månader har dött!". Givetvis var jag tvungen att trycka på den. Mamman till denna bebisflicka hade skrivit så fint om sin dotter och hennes kärlek till sitt barn. Det rörde sig om plötslig spädbarnsdöd, det var söndag och de skulle gå ut med den lilla flickan på en promenad efter en sovstund, när pappan fann henne död i sin säng. Alltså, vart börjar man förklara hur det känns att ens läsa detta när man själv har ett barn i samma ålder? Jag kan inte föreställa mig ett liv utan Ian. Jag kan till 100% säga att jag inte hade klarat det. Lider verkligen med föräldrarna trots att detta skedde för flera, flera år sedan. Tårarna bara rinner. Så nu börjar väll härvan då man ska behöva gå runt och vara rädd igen. Som tur är så minskar risken enormt mycket efter 4 månaders ålder, men tydligen så händer det otänkbara ibland ändå. Så min tanke går idag till alla som har förlorat sitt barn i plötslig spädbarnsdöd!

 

 

 


Lillnisse

Är du gó eller gó? ♥

Nytt köksbord

Måste starta med att säga att Elin har kommit igång väl. Hon har till och med en matsal, och det är ju min största dröm att ha en fin matsal! Fuskigt Elin.. Fuskigt! Någon gång i livet får jag väll min efterlängtade matsal jag också. Tills dess får man väll bosätta sig i Elins.

Christian kom iallafall hem till Elin efter att han hade slutat jobbet. Tanken var att han skulle åka in till stan och lämna in sina skridskor som hade gått sönder lite under hans senaste match. Dumt nog har dom stängt till mitten på Januari, så det blir antagligen ingen träning tills vidare. Lite surt för honom tror jag eftersom att han hade tänkt att börja träna lite oftare. Hur som helst så satt vi och pratade lite hemma hos Elin men vi var ganska snabbt tvungna att åka eftersom att klockan sprang iväg i tid och vi skulle till IKEA, laga mat, leka med Ian innan läggdags o.s.v.

 

Vi köpte bordet och här blev resultatet när jag satte upp andra blommor, gardiner och bytte till en lampa som vi vanligtvis brukar ha i sovrummet. Lite småmysigt tycker jag faktiskt! Taklampa har vi ingen ännu. Vi ska köpa ny efter renoveringen, det blir antagligen en svart för att matcha med alla andra detaljer. Det är jobbigt för mig eftersom att jag så lätt hakar upp mig på smådetaljer.

 


... Vi måste även skaffa sittdynor, baken känns demolerad redan efter någon minut.

 


Svårt det blev med rubriksättning

Hej och hopp! Nu är vi vakna och har nyss ätit frukost. Den här dagen bjuder på ett besök till vår kära vän Elin som precis har flyttat hemifrån till en 2,5a i samma del av stan som oss. Hur härligt som helst att ha henne nära även om hennes jobbschema är häktigt. Har inte pratat med Elin något idag men vi får se om det blir på förmiddagen eller eftermiddagen som vi drar dit.

 

När Christian kommer hem ska vi iallafall till IKEA och köpa köksbordet som vi suktat efter ett tag. Vårt kök är inte det största men det ska allt få plats med ett "fyra-bord" och en liten arbetsbänk. När man älskar matlagning så är det lite psykande att behöva stå vid diskbänken och preppa maten.

 


Bokläsning

Vad gott det var med mat! Det blev en sen middag idag men så är det ibland. Ian satt med oss och åt lite katrinplommonpuré. Nu är det snart läggdags för lilleskutt och då ska jag och min älskling titta på Desperate Housewives. Har lyckats få Christian att uppskatta magin av det programmet. Nu är det nästintill han som tjatar om att få titta och innan lät det "Jag tänker aldrig titta på det!"

 

Ikväll ska vi börja införa bokläsning innan sovdags. Känns som att Ian har fått in sina rutiner rätt bra och nu ska vi försöka lägga till bokläsningen som en del i den nya rutinen, efter att boken är läst ska vi säga godnatt, släcka läslampan och gå ut ur rummet. Vanligtvis brukar vi bara lägga honom och lämna rummet, vissa dagar går det bättre och andra dagar får man gå in och ge honom nappen, men somnar gör han alltid. Vi har ju inte direkt det största partiet med barnböcker men vi köpte några när Ian var nyfödd. Vi startar med dom och sedan är väll tanken att vi ska försöka gå till Biblioteket och låna hem böcker så att vi alltid har något nytt att läsa, även om det kan vara bra att upprepa samma bok ibland eftersom att så små barn älskar upprepning. Att läsa för sitt barn måste ju vara hur bra som helst på alla sätt och vis.

 



 


Du härliga Tracy

Som jag har berättat förut så ska jag ju börja plugga en extra distansutbildning såsmåningom under 2012 så att jag har något utöver min utbildning som undersköterska. Det som är så bra är att jag kan mixa att jobba och att plugga hemifrån därmed behöver inte Ian vara på dagis alla dagar i veckan, för det vägrar jag. Så jag har tagit kontakt med skolan i Nacka som har den utbildningen som jag vill gå men det är ju en djungel med alla samtal och intyg och ansökningar hit och dit att jag blir lite snurrig. Det bästa för att slippa krångel vore ju att hitta något som duger i min hemkommun, men jag tänker inte bara nöja mig med vad som helst.. För jag vet precis vad jag vill! Men det är lite frustrerande när hemkommunen säger en sak när man ringer, och sen ringer man skolan och de säger en annan sak. Får liksom ingen riktig hjälp att ansöka till starten i Mars och nu står jag här. Hoppas innerligt att Christian vet hur jag ska göra.

 

Något som är skönt när ens unge ligger och sover sen middag är att lyssna på härlig och avkopplande musik. Min största idol efter bandet "Kings Of Leon" är Tracy Chapman. Hon är.. Ja.. Hon är.. Obeskrivligt bra! Väldigt mycket min stil och hon är faktiskt den första låtskrivaren som  träffat mitt hjärta så stenhårt som hon har gjort, har lyssnat på henne i åratal men har aldrig tröttnat eller lagt henne bakom mig. Hennes texter skänker mig lugn. Har givetvis alla albumen med henne och jag ska ärligt säga att hon inte har en enda låt som jag inte älskar. Hon är till och med så speciell för mig att jag bad att få spela en av hennes låtar på min morfars begravning vilket jag inte ångrar en sekund, hon gör att jag känner mig närmre morfar. Hoppas att ni också har något som sätter er i sinnesfrid lite då och då. Det behövs lite meditation i vardagen!

 

Här kommer mina tre Tracy favoriter, varav den nedersta är morfars låt.

Njut av lugnet!

 

 

 


Rensning

Nu har jag nyss vikt ihop rena kläder och lagt in i garderoberna, även rensat ur Ians lådor på kläder. Det är ju väldigt sorligt som ni kanske kan förstå - att se de små bodysarna som väcker minnen som Ian inte längre kan ha på sig. Det är ju bara att spara, ett extra plus ifall det blir en lillebror i framtiden. Skulle iofs inte göra mig av med hans kläder ändå. Kommer spara alla hans kläder och leksaker, hela livet ut.

 

För tillfället gör vi inte så mycket. Jag ska lägga fram något ur frysen som ska tillagas i eftermiddag när Chrills kommer hem. Jag och Ian ska väll även försöka hinna ut på en timmes promenad innan 4. Vi ska kanske åka till IKEA och köpa vårt efterlängtade köksbord ikväll också, vi får se hur det blir med den saken.

 


Vi hade en gosig morgon

Ian vaknade nog för tidigt imorse, efter att ha ätit gröt och strossat runt lite i gåstolen så ville han komma upp och mysa. Vi läste en bok och vips, så somnade han. Goseplutten min!


Svårigheter

Varit och tittat på Christians match idag som höll till på Tingvalla. Han spelar i Mosserud och idag var det Mosserudsdagen, vet inte riktigt vad det innebär förutom att det var två matcher med Mosserud-lag på rad. Hur som helst så vann Mosserud himla stort mot Hagfors Viking, tror att slutresultatet blev 26-2. Utklassning med andra ord!

 

Imorgon börjar den nya terminen på Öppna Förskolan på Våxnäs och jag har tänkt att gå dit med Ian så mycket som möjligt. Det vore kul att träffa andra mammor, behöver inte vara i min ålder men någon som iallafall respekterar att jag är en "ung" mamma och faktiskt kan utbyta några meningar utan att hon tror att hon nödvändigtvis är en bättre mamma än mig. Det är så dumt det där! Man märker ju snabbt att det är väldigt uppdelat och fördomsfullt på alla Öppna Förskolor, verkar som att alla tänker "lika föräldrar leka bäst" (ögonplockat) och det värsta är ju att man aldrig får en chans att berätta något om sig själv, kanske om man varit 10 år äldre men inte nu. Jag ska kanske inte klaga. Jag är inte så bra på att ta för mig och det är ju allmänt känt att de som inte tar för sig inte får så stor bit av kakan. När man är grymt blyg så är det extra svårt.

 

Det roligaste vore ju att ha någon att gå med, men det kryllar inte direkt av vänner med barn - så jag får offra mig för Ian och faktiskt börja prata lite med folk. Det exemplariska vore ju att faktiskt bli vän med någon som man kan bjuda hem, någon att bli hembjuden till, någon att promenera med, någon att åka till Leklandet med när barnen blivit lite större, kanske en vän för livet? Ja, ni vet. Tur att man har Jennie och Linda samt deras barn iallafall, det enda är ju att de bor på Hammarö. Det blir drygt att åka dit alltför ofta. Dock ska vi börja på baby-rytmik tillsammans med barnen den 23 januari, och det ska bli grymt kul!

 


3rätters a la Sofia

Gårdagen blev väldigt lyckad. Gissa vem som har matlagningsvärk idag? Jag. Gissa vart? Rumpan. Jag är rätt knepig utav mig. Skulle givetvis ta kort på alla rätter men så glömdes det bort i all röra. Ni får nöja er med att det verkade som att alla "rätterna" blev uppskattade. Så jag antar att de är värda att testa. De saker som jag inte skrivit ut något mått på vet jag själv inte hur mycket jag använde utav, så ni får exprimentera er fram.


Förrätt (4-5 personer)
Räksoppa


Räkor – valfri mängd

Scharlottenlök – 3 st

Vitlök – 1 pressad klyfta

Fiskbuljong – 1-1½ st eller hemmagjord

Hummerfond – 2 msk

Creme fraiche – 2 dl

Matlagningsgrädde – 1 dl

Mjöl

Vatten – 8 dl

Salt

Tomatpuré

Cayennepeppar

Paprikapulver

Toppa med gräslök


1. Fräs scharlottenlök och vitlök i matfett.

2. Häll i vatten (8 dl) och tomatpuré.

3. Tillsätt fiskbuljong (1-1½) och hummerfond, vatten med nedvipat mjöl för att tjockna.
4. Låt koka lite.
5. Sila av scharlottenlöken och vitlöken och häll soppan i en ny gryta. 
6.
Tillsätt creme fraiche och grädde, smaka av med cayenne, paprikapulver och salt. Koka upp. Häll räkorna i serveringsskålarna och häll sedan soppan över.
7. Färdigt att serveras tillsammans med avklippt gräslök. Servera gärna med nygräddade vitlöksbaguetter.



Huvudrätt (6 personer)
Kycklinggryta


Kycklingbröstfilé – 1 påse

Hönsbujong – 1st

Grönsaksbuljong – 1st

Matlagningsgrädde

Currypulver

Paprikapulver

Cayennepeppar

Salt

Basmatiris

Paprika – 1-2 st röda

Citron – 1 tsk


1. Skär kycklingbröstfilén i skivor och stek dom i rikligt med matfett. Krydda med curry, paprikapulver, salt och cayennepeppar.

2. Ha i vatten i pannan samt tomatpuré och tillsätt matlagningsgrädde.

3. När kycklingfiléskivorna är genomstekta flyttar du över dom till en ny gryta, låt såsen vara kvar. Smaksätt ”såsen” med mer av kryddorna vid behov, citron och lägg till en hönsbuljongtärning och en grönsaksbuljongtärning. Låt puttra lite så att buljongerna fått smälta in i såsen.

4. Efter att såsen fått rätt smak i ditt tycke så häller du över såsen till grytan med kyckling. Om du behöver mer kyckling - fortsätt att upprepa alla stegen med nästa kycklingfilé och häll över till samma gryta som du låter koka lite lätt.

5. Tillslut har du alla dina kycklingskivor i en underbar sås som puttrar. Tillsätt nu några bitar av paprika i den puttrande grytan tills de mjuknat.

6. Färdigt att serveras tillsammans med ris, säsongsmix-sallad och Sofias kalla sås.



Sofias kalla sås

1. Blanda ihop turkisk yoghurt, lite citron, oregano, gräslök, salt och hackad rödlök. Funkar utmärkt till alla typer av kött, speciellt grillat.

 


Efterätt

1. Häll nötkräm (nutella) som ett lager över marängbotten, sätt sedan en marängbotten över nötkrämen och smeta in den i osockrad grädde. Väldigt sött men passar bra efter en het och kryddig måltid. Maräng är även som godast när man gör den själv.



Feber och skit

Kan ju säga så mycket som att jag inte alls mådde bra igår. Vaknade tusen gånger under natten och var alldeles sjösvett, frös och svettades om vartannat, när jag tillslut klev upp för att möta dagen hade jag feber men lyckades ändå uträtta några ärenden såsom att handla det sista inför idag. Nu mår jag bättre men är inte alls "mig själv". Det var en kanonmysig dag igår för övrigt. Vi tog det lugnt här hemma och tittade på Rocky som gick på tv och hyrde Wallander - Hemligheten. Ian höll på att säga "mamma-mamma-mamma" hela kvällen, så nu är det verkligen inlärt. Töligt att han vägrar säga det när man försöker visa någon dock. Något annat som är lite småkul är att Ian har börjat jaga Hugo ordentligt med gåstolen. Man kan ju inte klandra sig själv att man tycker att det är lite kul när Ian jagar in Hugo i hörn och sedan bara står och betraktar Hugo. Missförstå mig rätt, jag tror att Hugo ser det som en lek också så han ser alltså inte alltför plågad ut. Hade Hugo påvisat att han inte tyckte att det var kul så hade jag ju genast avbrutit det hela.

 

Igårkväll innan jag la mig så skrev jag ner recepten på allt som ska lagas ikväll, så jag lägger in det i ett eget inlägg.

 

Nu ska jag göra mig iordning och gå ut med lite sopor, kartonger och dylikt. Vid tre kommer en av Christians systrar med familj och då ska det bjudas på kladdkaka med grädde. Så det är dags att verkställa.

 


Grattis älskling

Idag är det ingen vanlig dag för idag fyller världens bästa Christian 21 år.
Ska strax gå in med frukost på sängen och hoppas att han uppskattar det. Han ska även få öppna presenten från mig och Ian. Därefter är det inte mycket till födelsedag idag i&med att vi ska ha tre-rätters med våra föräldrar här hemma imorgon. Idag blir det städ och mera städ och därefter handling. Vi ska köpa dammsugarpåsar och färska grönsaker. Christian pratade på att vi skulle göra oss av med julgranen idag också. Det ska bli skönt isåfall. Den barrar ju något fruktansvärt och drar för mycket av Ians uppmärksamhet. Är så rädd att han ska vara snabb dit och välta granen eller något.


Grattis min älskade mupp ♥


Mamma

Vad glad jag är då! Ian har under några dagar försökt att säga mamma. Medan jag och Christian pratade för några timmar sedan så hörde vi Ian säga "mamma" jättetydligt.Vi reagerade samtidigt bägge två, så det var ingen inbillning. När jag några minuter senare frågade honom "Kan du säga mamma?" Så svarade han "mamma". Även om han inte förstår att det är jag som är mamma så älskar att jag få höra ordet från honom. Det är alltså så det kommer låta när han påkallar mig senare i tiden. Aw. Jag smälter!!

Nyårslöften

Jag har ju glömt att berätta om mina nyårslöften, jag och Christian har nästintill likadana nyårslöften men vi kan summera allt som att vi tänker vara hälsosamma. Försöka träna så mycket som möjligt och äta nyttigt. Jag vet inte om vi har inlett året speciellt bra med tanke på att vi käkade skräpmat igår och inte har jag tränat något. Men efter renoveringen av lägenheten ska vi ställa upp motionscykeln från källarn. Det går att sitta på den någon timme, gå ut och gå med barnvagnen någon timme och sedan göra ett eller två squash-pass i veckan. Det borde ju göra susen om man även lagar bra mat. Vilken tur att jag älskar både kyckling och räkor som är så snällt mot figuren. Det blir nog mycket tillagning av kycklingsallad, räksoppor och sådant detta år. Jag blev helt chockad när jag såg på ett tvprogram att det innehöll så fasligt mycket kalorier i olika typer av kött, bäst att hålla sig ifrån det litegrann i&med att det har blivit ganska mycket av den varan.

Jag känner ju hur jag inte orkar likadant som jag brukade göra trots att jag faktiskt aldrig har varit i god fysisk form. Det måste ju med andra ord betyda att det är värre än vad det redan var och så får det inte vara. Jag har bara så himla svårt att ta mig i kragen. Jag hatar att gymma, hatar att gå omkring utomhus utan att ha någon speciell slutdestination eller något ärende. Det bästa vore ju ifall jag kunde börja spela fotboll, innebandy, bandy eller något liknande - för jag älskar sporter egentligen. Tyckte bara inte att det var så roligt som liten, så det blev aldrig att jag påbörjade någon sport där jag stannade kvar. Men nu måste jag bortse från vad som är kul och tänka på att jag vill leva så länge som möjligt med min familj, vara pigg och frisk och det är inget jag bara kommer få. Hälsan måste man jobba för! Och det är vad jag ska göra.

Jag måste ju då säga att man inte alltid har världens finaste kropp efter att man har fött barn. Det går inte att förneka att det är väldigt psykiskt frustrerande med hänghud blandat med fett på magen och dubbelhakan som aldrig tynar bort, men trots detta så måste jag säga att det är SÅ värt det. Mina bristningar älskar jag idag och jag hoppas faktiskt att de inte försvinner helt. De kommer alltid påminna mig om min graviditet och mitt underbara barn!

Mitt mål är iallafall att ha gått ner 20-25kg detta år. Det är fullt möjligt. Men det är nog dags att ta i med hårdhandskarna nu. Det dummaste man kan göra är ju att väga sig, för det säger ju inte allt. Så jag ska väll till en början mäta runt magen istället. Men som sagt. -20kg på vågen nästa 31dec - here I come!


Aktivitetsboll

Här har vi haft lekstuga idag. Ian har fäst sig vid aktivitetsbollen som jag varmt kan rekomendera. Det är liksom en boll med olika ljud, som blinkar och snurrar runt. Den har en katt-knapp, hund-knapp och en knapp med en apa på. När man trycker på dom så gör de "sitt läte". Denna boll ska främja krypandet och det märks att han är pågång när den börjar snurra iväg. Aktivitetsbollen köpte vi på BR-leksaker, men den finns säkert på Toysrus också.

 

Knodden


Filmtajim

Passar på att skriva lite kvickt. Vi håller på att titta på film här hemma men Ian blev väldigt trött, så Christian nattar honom nu. Idag har vi inte gjort så speciellt mycket efter att Christian kom hem från jobbet. Och det är härligt med sånna dagar också. Något som är värt att nämna är att Ian nu kan dricka ordentligt ur pipmugg och det är jättekul att se när han börjar förstå de olika teknikerna och att han börjar expandera sin värld. Han lär sig snabbt måste jag säga! Samma sak med gåstolen, satte bara ner honom och vips så sprang han omkring i den. Vet inte om det är speciellt unikt för honom, men vad det verkar som så är det flera mammor som berättat att deras barn bara sett ut som frågetecken, inte velat gå eller bara gått bakåt väldigt länge. Ni får stå ut att jag skryter om mitt barn! Det gör de flesta mammorna om sina barn skulle jag tro, vänta tills ni själva får barn om ni inte redan har det, hehe. Ingen kan ju någonsin älska och beundra Ian så mycket som hans egna föräldrar.

 

Nu kom Chrille tillbaks, dags att fortsätta att titta på "Lake Placid".

 


Jag älskar dig Chrille

Tack för den fina blomman, älskade Christian!

Sweet child of mine

 

Varje sekund med dig är underbar ♡

Ser ni att han börjar likna sin mamma i munnen? Haha.


Tvätt

Nu har jag svarat dom som velat ha lösenordet till denna blogg. Ska snart lösenordskydda den. Så de som inte har skrollat ner och sett att jag ska lösenordskydda kan ju skicka en kommentar om de fortfarande vill läsa. Men var noga med att skriva med er epostadress så att jag kan skicka svar.


Här hemma flyter allt på som vanligt. Förutom att vi nu har tvättmaskin och att den går för full rulle. Vi har ju varit tvungna att tvätta hemma hos mina föräldrar eftersom att torkrummen inte funkar som de ska. När vi exempelvis har en tvätt tid och hänger upp det vi har tvättat så är det inte ens i närheten av torrt när tvätt tiden lider mot sitt slut. Har man enstaka plagg så går det ju att hänga upp här inne, men ärligt. Efter en vecka har man samlat på sig så mycket tvätt att det inte går att hänga upp i lägenheten om man nu inte vill hänga kläder på sina möbler, som vi flera gånger har fått göra. Så nu känns det bra att man kan ta en tvättmaskin då och då, hänga upp - låta torka och sedan sätta igång en ny. 

 

Ian har haft två bra nätter i rad nu. Gått och lagt sig mellan 20.30-21.00 i sin säng efter ett mål mat, vaknat strax efter att vi lägger oss vid ca. 23.00-00.00 och då fått välling. Sedan har han sovit ända till när pappa Chrille gått upp för att göra sig iordning för jobb och då fått flaskan, för att sedan somna om till ca. 9.00-10.00 och fått gröt. Det är ju kanon!! Känner redan att jag fått mer energi.

 

Det känns som att Ian utvecklas för varje dag som går. För varje dag gör han något nytt, som han aldrig gjort förut. I några dagar nu har man märkt av att han är lite busig och nyfiken. Idag gick han till andra sidan vardagsrummet i sin gåstol medan jag satt i andra änden och kollade på tv. Kände i ögonvrån att han kikade på mig, så jag tittade tillbaks.. Och då vänder han sig med ryggen mot mig och tar tag i ett "fack" där vi har räkningar och andra viktiga papper och välter ner allt på golvet. Helt överförtjust lägger han av världens gladaste skratt. Vi har ju infört traditionella "AJ-AJ!" och det tycker han ju är väldigt kul när man säger. Han blev så glad när jag sa "Aj-Aj!" att jag själv inte kunde hålla mig för skratt. Nu måste man verkligen börja barnsäkra. Så fort det har gått. Hade inte en tanke på att han skulle riva ner det där. Han har även varit i julgranen och försökt sno kulor, rivit ner servetthållaren - petflaskor - tvdosor - mina glasögon från soffbordet och börjat slå väldigt hårt på tvbänken. Så det är hög tid med andra ord. Han är snabb när han väl är igång. I och med att vi har ett glas-soffbord så måste vi lägga ner det i källarn och skaffa ett bord som vi kan vara mindre rädda om. Det är väll rätt vanligt att man skaffar "Lack" bordet från IKEA, men det kan man ju inte sitta och äta vid. Jag och Chrille är stora fan av att äta framför tvn. Det är ju helmysigt om man har igång en bra film.

 

Nu ska jag hänga upp lite tvätt och sedan värma mig mat sen gårdagen. När Christian kommer hem ska vi åka och handla inför födelsedagskalaset. Det enda som jag bävar mig för är att jag kommer behöva laga maten med laktosgrädde eftersom att vissa är laktosintoleranta. Och då är ju frågan om det är någon skillnad i smak på vanlig grädde/matlagnings grädde och laktos grädde? Någon som vet?

 

Ian hos mormor och morfar


You smile, I smile

Hoppas att alla har haft det bra under nyår. Här hade vi det underbart. Synd att det blev fattigt med kort! Vi startade med middag vid 6 snåret tillsammans med Alex och Sofia. Vi bjöd på grillad fläskfilé, pommes och pepparsås med en härlig sallad som jag slängde ihop. Vi satt och pratade och skrattade och spelade sällskapsspel, vi hade det sjukt kul med andra ord. Ian fick en julklapp utav Alex och Sofia, en egen tomte som heter Viktor. Han var iallafall helförtjust i denna tomte!
Vid 12slaget skålade vi och kikade på raketer genom fönstret och balkongen. Därefter gick vi ut och skjöt våra egna. Alex har som en tradition att köpa raketer och vi står för maten, drycken.. o.s.v. Detta år var det riktigt bra raketer han lyckats få tag i. Ett paket med vanliga och en maffig tårta. Nästa år ska vi lägga ihop till ännu fler tårtor, de är riktigt härliga att titta på. Ian tyckte att det var väldigt spännande med raketer, men efter att ha tittat en stund så somna han över axeln på mig.

Inatt har grabben sovit otroligt bra. Jag fick sovmorgon ända till 10 imorse. Efter att ha ätit gröt åkte vi in till Bergvik Köpcentrum och köpte julklapp till pappa Chrille, två pjamasar - en body och ett par byxor till Ian och en tröja till mig. Ja, jag köpte faktiskt en tröja till mig själv och det är det första jag har köpt till mig själv på väldigt länge. Man glömmer liksom bort sina egna behov, som egentligen är en fin egenskap i detta sammanhang. Nu i eftermiddag när Christian har kommit hem från jobbet ska vi åka till elgiganten och kika ifall de har fått in vår tvättmaskin ännu. Vore så gött att få hem den nu, har tvätt i mängder! Resten av kvällen ska tillbringas i lugn och ro, med film och fläskkotletter ikväll.




RSS 2.0